Šport > Košarka
4926 ogledov

Najboljša primerjava vseh časov! Ne boste verjeli, s kom je primerjal Luko

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je ob zmagi nad Portlandom dosegel trojni dvojček ter igral kot... Luka Dončić!

Košarkarji Dallasa so v noči na nedeljo v severnoameriški ligi NBA premagali Portland Trail Blazers s 117:112. Vnovič je blestel Luka Dončič in dosegel 49. trojni dvojček v karieri ter desetič na zadnjih 12 tekmah presegel mejo 30 košev na tekmi. Zbral je 42 točk, 13 skokov in 10 podaj.

Ljubljančan je tako vpisal svoj že četrti trojni dvojček v karieri s 40 točkami, kar ga po raziskavi ESPN Stats & Information uvršča na šesto mesto v zgodovini lige NBA. Do te izjemne predstave je prišlo po tem, ko je Dončić prvič v tej sezoni dvakrat pristal pod 30 točkami. Njegovih devet zaporednih tekem s 30 točkami je bil drugi najdaljši takšen niz, pred njim pa je le legendarni Wilt Chamberlain s 23 tekmami s 30 točkami na začetku sezone 1962/63.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Proti Blazersom je prevladoval v preigravanju pod obročem ter se izkazal s prostimi meti (15:18). Odličen večer pa je zaokrožil še s svojim 49. trojnim dvojčkom, s čimer je na 10. mestu v zgodovini lige NBA. Dončić je po še enem fenomenalnem večeru še naprej vodilni strelec v ligi s 34,3 točkami na tekmo in je na šestem mestu po asistencah (8,1).

S svojo odlično predstavo pa je Dončić navdušil tudi legendarnega košarkarja in MVP-ja finala lige Chaunceya Billupsa, ki drugo sezono vodi ekipo Portland Trail Blazers. Nekdaj eden najboljših obrambnih igralcev na poziciji organizatorja igre je bil tako po tekmi poln hvale na račun našega košarkarja.

Chauncey Billups | Avtor: Profimedia Profimedia

"Je košarkar, ki ga je najtežje pokrivati v celotni ligi. Lahko se pripraviš na strelce, na igralce z izjemnimi potezami. On pa je vse v enem. Težko se je nanj pripraviti in ne pusti ti spati z nekaterimi potezami, ki jih počne na igrišču. Veš, da bo imel žogo ves čas pri sebi, pravzaprav večino Dallasovega napada. Tako da ja, zagotovo ga je težko pokrivati," je Slovenca pohvalil nekdanji NBA prvak ter petkratni udeleženec tekme vseh zvezd.

Po vseh teh pohvalah pa so "Mr. Big Shota" vprašali, s katerim košarkarjem bi najlažje primerjali Lukovo igro, na koga ga najbolj spominja. In Billups je s svojim komentarjem navdušil. "Spominja me zgolj na Luko. Sem namreč mnenja, da takšnega košarkarja še nismo videli. Luka je zgolj eden, neprimerljiv."

 

Luka Dončić 42 točk Šport Luka se je tega ob vzklikih "MVP, MVP" pošteno bal Luka Dončić Luka Dončić Šport Dončić blestel tudi v obrambi, nasprotnik ni vedel, od kje je prišla "banana" Luka Dončić Nora predstava Šport Dvorana vzklikala MVP, MVP, ko je Luka izvajal zadnje proste mete Luka Dončić Kevin Durant Velikan košarke Šport Veliki zvezdnik lige NBA razkril: "Nisem bil ljubitelj Dončićeve košarke..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice