Šport > Košarka
12110 ogledov

Čudežni koš, s katerim je Dončić odločil tekmo, je obnorel svet

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je še na enajsti izmed trinajstih tekem v letošnji sezoni presegel mejo 30 točk, a še bolj od njegove neverjetne statistike tokrat odmeva čudežna trojka, katero je dosegel slabe pol minute pred koncem tekme.

Košarkarji Dallasa so pred domačimi navijači premagali svoje največje rivale zadnjih let Los Angeles Clippers s 103:101, potem ko so skoraj zapravili prednost 25 točk, katero so si priigrali proti koncu prvega polčasa.

Luka Dončić Nova drama Šport Gledalci ponoreli, Luka s prstom na ustih utišal tekmece

Dallas je že po prvi četrtini vodil za 15 točk, za kar je bil najbolj zaslužen naš Luka Dončić, ki je imel v svoji statistiki že 12 točk, 6 skokov in 4 asistence. Toda najboljše je Luka prihranil za sam konec...

Čeprav je Dallas proti koncu prvega polčasa vodil že s 54:29, tekma še ni bila odločena. Clippers so topili svoj zaostanek ter v zadnji četrtini celo povedli. Dallas je nato predvsem po zaslugi trojk Reggieja Bullocka znova prevzel vodstvo, v zadnji minuti pa je na sceno stopil še neverjetni Dončić.

Slabe pol minute pred koncem je ob vodstvu za eno točko namreč poizkušal rešiti žogo, da ta ne bi pobegnila z igrišča, pri tem pa je iz obupa v zadnji sekundi napada vrgel na koš ter zadel nemogočo trojko, ki je prednost Dallasa povečala na štiri točke.

Luka je sicer tekmo zaključil s 35 točkami (še enajstič na trinajstih tekmah je presegel mejo 30 točk), 11 skoki in 5 asistencami, njegova trojka pa je postala pravi spletni hit.

Luka Dončić Komentar legende Šport Najboljša primerjava vseh časov! Ne boste verjeli, s kom je primerjal Luko Luka Dončić Pogačar Šport Ameriški komentator med NBA tekmo omenil Pogija, ta je tako odgovoril Luka Dončić Kevin Durant Velikan košarke Šport Veliki zvezdnik lige NBA razkril: "Nisem bil ljubitelj Dončićeve košarke..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice