Šport > Košarka
21553 ogledov

Dan, ki ga ne bomo pozabili: Luka prvič, odkar je v NBA, na samem vrhu!

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Liga NBA je osvežila lestvico za najkoristnejšega igralca lige (MVP). Na vrhu zdaj nihče drug kot slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić.

18. novembra 2022 osvežena lestvica lige NBA v boju za naziv MVP se bo vpisala v zgodovino slovenske košarke – na vrhu je prvič Luka Dončić. Dan, ki ga slovenski ljubitelji košarke zagotovo ne bomo pozabili. 

Član Dallas Mavericks Luka Dončić je v primerjavi s prvo lestvico (7. november), ko je bil na vrhu Giannis Antetokounmpo, tokrat pred vsemi konkurenti. In to zasluženo, saj je še vedno prvi strelec lige, poleg tega pa blesti tudi pri podajah, skokih in ukradenih žogah. "Vodilni strelec lige, Dončić nosi Maverickse, ki so sedmi v zahodni konferenci. Čeprav se je 23-letnik malce ohladil po seriji devetih tekem z doseženimi več kot 30 točkami, je nato nadaljeval z 42 in 35 točkami proti Portlandu in LA Clippersom," so med drugim zapisali v obrazložitvi na spletni strani lige NBA. 

Drugo mesto je tokrat zasedel Bostonov košarkar Jayson Tatum, sledita še dva Evropejca, in sicer Giannis Antetokounmpo in Nikola Jokić, peto mesto pa je tokrat vzel Memphisov fenomen Ja Morant

MVP-lestvica na dan 18. novembra:
1. Luka Dončić (Dallas Mavericks)

2. Jayson Tatum (Boston Celtics) 

3. Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks)

4. Nikola Jokić (Denver Nuggets) 

5. Ja Morant (Memphis Grizzlies)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.