Šport > Košarka
18005 ogledov

Luka ni niti stopil na parket, njegovo moštvo pa ...

Christian Wood Profimedia
Košarkarji Dallasa so si ob odsotnosti Luke Dončića privoščili blamažo proti najslabši ekipi lige. Houston je v gosteh slavil s 101:92.

Luka Dončić je izpustil prvo tekmo v sezoni. Za to ni kriva poškodba ali bolezen, pri Dallasu so se namreč preprosto odločili, da njihov prvi zvezdnik potrebuje nekaj več počitka. Mavericks so namreč le 24 ur prej odigrali napet dvoboj proti LA Clippers, ki so ga domači dobili s 103:101, odločilno trojko za osmi uspeh Dallasa v sezoni, ob petih porazih, je prispeval prav slovenski as. 

Tokrat so se Mavs pomerili s tekmecem iz Teksasa, v goste so prišli košarkarji Houstono. Rakete so sicer najslabše moštvo lige, pred obračunom z Dallasom so zabeležili le dve zmagi ob 12 porazih. 

Gostitelji se na začetku tekme brez Dončića niso znašli v napadu, za prvi koš so potrebovali kar tri minute in pol. A na njihovo srečo niso bili pretirano uspešni niti gostje, ki so v tem času zbrali pet točk. V nadaljevanju je imel Dallas precej težav z zaustavljanjem Turka Alperena Şengüna, ki je v prvi polovici četrtine zbral 8 točk in 6 skokov, od tega štiri v napadu.

Najzaslužnejši za povratek domačih je bil z osmimi točkami, zadel je dve trojki, Tim Hardaway Jr, Houston je vseeno prvo četrtino dobil z izidom 31:28.

Po dveh minutah nadaljevanja so Mavericks prvič na tekmi povedli, zgolj za točko, na polovici četrtine pa je bil rezultat izenačen pri 42:42. Nato pa se je domačim le odprlo, v naslednjih dveh minutah tekmecem niso dovolili koša, sami pa so zadeli tri mete za tri točke, po vrsti so bili natančni Facundo Campazzo, Christian Wood in Dorian Finney-Smith.

A po minuti odmora se je razmerje moči povsem spremenilo, Houston je odgovoril s kar petnajstimi zaporednimi točkami in prvi polčas dobil s 57:51.

Christian Wood | Avtor: Profimedia Profimedia

Na polovici tretje četrtine je Wood nanizal pet točk, dve pa je za izenačenje dodal Hardaway Jr. tudi tokrat je nalet Dallasa zaustavil Houstonov timeout, Rockets pa so v nadaljevanju večkrat prišli do štirih točk prednosti. Ob koncu četrtine so dvakrat zapored prekoračili 24 sekund za napad in izgubili še 15. in 16. žogo. Mavericks so jih izgubili le pet. V zadnjo četrtino se je vstopilo s prednostjo Houstona s 76:74.

S petimi točkami Hardawayja mlajšega je domače moštvo izid izenačilo po dveh minutah in pol igre, kot ponavadi je nekdanji pomočnik trenerja pri Dallasu, zdaj pa prvi trener Houstona, Stephen Silas vzel minuto odmora. Mavericks so celo povedli, a nato znova povsem brez ideje zaigrali v napadu, gostje pa so to izkoristili z delnim izidom 9:0 za +7. Ostalo je še šest minut.

Hardaway je dobro minuto in pol pred koncem vrgel že 50. trojko Dallasa na tekmi, a ni bil natančen, na drugi strani je za 98:92 poskrbel Kevin Porter Jr. Sledile so novi zgrešeni meti izza črte, Za Houston pa je bil natančnejši Eric Gordon. Dvoboj je bil odločen.

Houston je na dvoboju izgubil kar 20 žog, a to ob slabih napadih domačih popravil s kar 19. blokadami. Brez Dončića so se njegovi soigralci nespretno 'zaletavali' pod obroč, a pri tem mnogokrat naleteli na oviro. Še slabše je Dallas izkoriščal mete za tri točke, zadel jih je le 12 iz kar 55 poizkusov (21.8%).

Eksperiment s počitkom slovenskega zvezdnika se tako ni obrestoval, po Orlandu pa so Mavericks doživeli še en poraz proti najslabšim moštvom v ligi. Tudi v minuli sezoni jih je nekaj nepričakovanih porazov sicer ločilo od boljšega izhodišča za končnico.

Hardaway Jr. je zbral 28 točk, Wood 16, nihče drug pri Dallasu ni dosegel meje desetih točk. Pri Houstonu je bilo takšnih igralcev kar sedem, po 17 točk sta vknjižila Porter Jr. in Jalen Green. Prvi je k temu dodal še tri blokade, kar pet pa Şengün.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice