Šport > Košarka
4223 ogledov

Trener Denverja razkril, da je prosil Slovenca za nasvet, kako ustaviti Luko

Luka Dončić Vlatko Čančar Profimedia
Mikeu Maloneu ni pomagalo niti dejstvo, da ima v svoji ekipi Lukovega reprezentančnega kolega.

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA v svoji dvorani premagala Denver Nuggets s 127:99. Luka Dončić je za zmagovito zasedbo v 35 minutah dosegel petdeseti trojni dvojček v ligi kot drugi najhitrejši doslej za 33 točk, 12 skokov in 11 podaj.

Luka Dončić je proti Denverju že 65 sekund po začetku zadnje četrtine na svoji 278. tekmi v NBA dosegel deseti skok in spravil na noge gledalce, saj je postal šele drugi triindvajsetletnik, ki je dosegel 50 trojnih dvojčkov v NBA poleg Oscarja Robertsonona, ki je to zmogel na 111. tekmi in je bil tedaj 221 dni mlajši od slovenskega zvezdnika. Ta je sedaj drugi najhitrejši, ki mu je uspelo priti do številke petdeset, za eno tekmo je prehitel legendarnega Magica Johnsona (279).

Luka Dončić Vlatko Čančar | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončićeva nova izjemna predstava proti Denverju je pomenila, da je slovenski reprezentant še 25. dosegel najmanj 30 točk in hkrati v statistiko tekme vpisal trojnega dvojčka, s čimer se je zavihtel na peto mesto v analih lige za Robertsonom (106), Russellom Westbrookom (48), LeBronom Jamesom (37) in Jamesom Hardnom.

Dončić še naprej ostaja vodilni strelec lige NBA v tej sezoni s povprečjem 34,4 točke na tekmo. V tej sezoni je odigral 14 tekem, na katerih je vknjižil štiri trojne dvojčke s 30 točkami. S povprečjem 8,1 asistence na tekmo pa je Dončić peti najboljši v ligi. Prav tako je odličen v statistični kategoriji ukradenih žog, s povprečjem dveh ukradenih žog na tekmo v tej sezoni si deli drugo mesto s Dejountejem Murrayjem (Atlanta), na vrhu v tej kategoriji je O. G. Anunoby (Toronto) s povprečjem 2,5 ukradene žoge na tekmo.

Luka Dončić Vlatko Čančar | Avtor: Profimedia Profimedia

Denverju pa Luke ni uspelo ustaviti kljub dejstvu, da je trener gostov Mike Malone tokrat pred tekmo prosil svojega igralca in Lukovega reprezentančnega soigralca Vlatka Čančarja, naj nagovori ekipo ter ji da nekaj smernic in namigov, kako zaustaviti odličnega Slovenca.

Sicer ni bilo razkrito, kaj točno je Vlatko povedal o načinu, kako zaustaviti Luko, a vsaj glede na Denverjevo predstavo, je verjetno predlagal, naj se pri pokrivanju Luke zamenja čim več svežih igralcev ter se s tem poizkuša utruditi odličnega poveljnika Dallasovega napada.

Luka Dončić Vlatko Čančar | Avtor: Profimedia Profimedia

V zgolj prvi četrtini se je tako na Luki zamenjalo kar šest obrambnih igralcev, saj so ga poizkušali pokrivati Bruce Brown, Jeff Green, Zeke Nnaji, Christian Braun, Bones Hyland ter tudi Čančar. A naj je bila njihova strategija na papirju še tako dobra, je pokrivati Luko v realnosti nekaj povsem drugega. Luki tako sprva morda res ni stekel met, a je že v prvi četrtini ob vseh svojih šestih "stražarjih" zbral 5 skokov in 4 asistence ter nakazal, kako se bo ta večer končal.

"Gledati Luko, je kot gledati film. Kot gledati grozljivko, saj vas je neprestano strah kot hudič," je po koncu tekme Lukovo predstavo pokomentiral Mike Malone, ki mu tokrat niso pomagali niti nasveti Lukovega reprezentančnega soigralca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice