Šport > Košarka
4437 ogledov

Sodniki opeharili Dončića, nato je Čančar šokiral dvorano

Luka Dončić Profimedia
Liga NBA česa takšnega ne pomni.

Košarkarji Denver Nuggets so tudi s pomočjo obskurnega pravila slavili tesno zmago nad Dallas Mavericks (98:97). Tekmo je zaznamoval bizaren zaključek druge oziroma uvertura v tretjo četrtino z obema slovenskima košarkarjema v glavnih vlogah.

Potem ko je že kazalo, da se bodo košarkarji Dallasa na odmor odpravili s sedmimi točkami prednosti, so se stvari kmalu zatem obrnile na glavo.

Luka Dončić Nora tekma Šport To se v NBA še ni zgodilo, v glavni vlogi pa Slovenec, a ne Luka

Luka Dončić (22 točk, 7/16 iz igre, 2/8 trojke, 6/10 prosti meti) je ob izteku prvega dela zadel trojko za vodstvo Dallasa z 59:52, ker pa pravila velevajo, da je potrebno koše ob zvoku sirene natančneje preučiti, se je tudi Dončićev znašel pod drobnogledom. 

Po ogledu posnetka so sodniki presodili, da je Dončić z levo nogo stopil na črto, zato so njegov koš razveljavili in Denverju omogočili zadnji napad v drugi četrtini. Ker pa so bili košarkarji takrat že v garderobah, so preostanek prvega dela odigrali pred začetkom tretje četrtine.

Trener gostujoče ekipe Michael Malone je odgovornost zaupal Vlatku Čančarju (sedem točk, 3/3 iz igre, 1/1 trojke), ki je zadel trojko s svoje polovice igrišča, s tem pa je postavil tudi izid prvega polčasa. Dallas je tako namesto s sedmimi v drugi del srečanja vstopil samo s točko prednosti (56:55), kar je v veliki meri krojilo nadaljevanje tekme.

Dončić je po porazu dejal, da so sodniki z razveljavitvijo njegovega koša storili napako. "Pogledal sem si posnetek. Ne izgleda, da bi se sploh dotaknil črte. Moja peta je bila v zraku," je trdil 23-letnik.

Na drugi strani je bil Čančar po najbolj norem košu njegove NBA kariere prešerno razpoložen. "Vaja dela mojstra," je v smehu povedal novinarjem. "V garderobi smo izvedeli, da bomo dobili dve sekundi. Ko smo staknili glave v posvet, mi je trener naročil, naj vržem s polovice igrišča. Če verjameš vame, bog poskrbi za to, da zadenem," je dodal 25-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice