Šport > Košarka
15435 ogledov

V Dallasovi slačilnici škripa! Zvezdnik Maverickov nezadovoljen s Kiddom

Christian Wood Profimedia
Potem ko je Čančar popeljal Denver do zmage nad Dončićevim Dallasom, je bilo moč v slačilnici Maverickov prvič letos zaznati precejšnje nezadovoljstvo. V glavni vlogi je bil največja okrepitev letošnjega poletja, Christian Wood.

Slovenski košarkarski reprezentant Vlatko Čančar je bil v severnoameriški ligi NBA v noči na ponedeljek junak večera. Čančar je s svojimi Denver Nuggets gostoval v dvorani American Airlines Center pri Dallas Mavericks Luke Dončića in zlata zrna v odsotnosti zvezdnika Nikole Jokića po besedah soigralcev popeljal do tesne zmage z 98:97.

Čančar je že v prvem polčasu s košem s polovice igrišča dve sekundi pred koncem poskrbel, da je močno oslabljeni Denver; poleg Jokića so manjkali še številni ostali nosilci, kot so Jamal Murray, Aaron Gordon in Jeff Green, držal korak z Dallasom. Kot so se strinjali njegovi soigralci, je bil to ključen trenutek, ki je odločil tekmo. Čančar je skupno odigral 11 minut tekme in v tem času zbral sedem točk, štiri skoke in dve ukradeni žogi.

Luka Dončić Bizaren razplet Šport Sodniki opeharili Dončića, nato je Čančar šokiral dvorano

Pri Dallasu je bil tokrat nepričakovano prvi strelec tekme Josh Green s 23 točkami. Dončić je zbral točko manj (22 točk, 9 skokov, 8 podaj) in je ob pisku sirene zgrešil trojko z razdalje, ki bi odločila tekmo v prid Dallasa. Ob tem se je razjezil, raztrgal dres in svojo jezo v pogovoru po tekmi stresel tudi nad sodnike.

Luka pa ni bil edini v slačilnici Dallasa, ki je bil po tekmi izredno nezadovoljen. A če se je Luka jezil čez sodnike, se je njegov zvezdniški soigralec Christian Wood jezil nad svojim trenerjem Jasonom Kiddom.

Jason Kidd | Avtor: Profimedia Profimedia

Wood ja namreč ob Luki prepričljivo najboljši igralec Dallasa in daleč najbolj odmevna okrepitev v zadnjem času, a mu Kidd preprosto ne nameni dovolj velike minutaže. Wood tako ni začel niti ene tekme v prvi postavi, na tekmo povprečno odigra le 24 minut (enako kot zelo povprečni Maxi Kleber), a je kljub temu s 16,6 točkami in 7,5 skoki na tekmo tretji najboljši strelec (za pol točke na tekmo je boljši še Spencer Dinwiddie, ki pa povprečno preživi dobrih osem minut več na parketu) in drugi najboljši skakalec ekipe.

Še bolj nor podatek pa pove, da je Wood z 8,6 točkami drugi najboljši strelec Dallasa v drugem polčasu (ko se tekma odloča), pa čeprav na parketu preživi vsega dobrih 12 minut in ima kar šest igralcev Dallasa večjo minutažo v drugih polčasih. Proti Denverju je na primer v zadnji četrtini na igrišče stopil za vsega slabi dve minuti.

A če je Wood, ki je Mavericke okrepil šele to poletje, upal, da bo počasi prepričal glavnega trenerja Kidda, da si zasluži večjo vlogo, je po tekmi proti Denverju postalo več kot očitno, da mu Kidd preprosto ne zaupa. Proti Denverju je namreč Wood na igrišču preživel vsega 17 minut, kar je bilo najmanj v celotni sezoni.

"Želel bi si več igrati. To sem že nekajkrat izrazil. Toda na meni je, da preprosto opravim svojo vlogo," je po tekmi z najskromnejšo minutažo v celotni sezoni potarnal Wood, ki je v minuli sezoni pri Houstonu povprečno na tekmo na igrišču preživel šest minut več, kot letos. Predlani pa celo osem minut več kot letos.

Kot se je videlo na letošnjem obračunu proti Houstonu, ko je Luka tekmo zaradi natrpanega urnika izpustil, je Dallas ob odsotnosti Luke eno najslabših moštev v ligi. In čas bi že bil, da Kidd počasi ugotovi, kako uporabiti košarkarja, ki je nedolgo nazaj pri Houstonu povprečno dosegal 21 točk in 10 skokov na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice