Šport > Košarka
1427 ogledov

"Zaradi Jezusa Kristusa so mi prepovedali sojenje tekem NBA"

Ken Mauer Epa Ken Mauer (levo).
Trojica košarkarskih sodnikov je vložila tožbo proti ligi NBA.

Nekdanji košarkarski sodniki Ken Mauer, Jason Phillips in Mark Ayotte tožijo ligo NBA, ker so zaradi neupoštevanja odloka o obveznem cepljenju proti covidu-19 ostali brez službe.

Omenjena trojica sodnikov se je poskušala cepljenu izogniti na podlagi verskih oziroma zdravstvenih razlogov, vendar je liga njihove obrazložitve zavrnila. Vsi trije so bili posledično suspendirani oziroma odpuščeni.

Ken Mauer | Avtor: Epa Epa
"Mislim, da je prišel čas, da ljudje izvedo, kako smešni so bili nekateri razlogi za zavrnitev izjem," je za WCCO-AM 830 povedal Mauer.

"Katoličan sem že od rojstva. Nikoli si nisem predstavljal, da mi bo vera v gospoda Jezusa Kristusa onemogočala sojenje NBA tekem, vendar se je to res zgodilo," je dodal.

Po navedbah agencije Reuters so Mauer, Phillips in Ayote sredi novembra vložili tožbo na zveznem sodišču na Manhattnu. V njej so med drugim zapisali, da so zaradi neupoštevanja odloka o obveznem cepljenju na nezakonit način izgubili službe.

Čeprav je bil odlok pred začetkom sezone 2022/2023 preklican, jim liga NBA ni omogočila vrnitve na delovno mesto.

Mauer se je pri iskanju izjeme skliceval tako na verske kot na zdravstvene razloge, a so ga pristojni v obeh primerih zavrnili. Ligo NBA med drugim obtožuje, da je dvomila o njegovih verskih prepričanjih.

"Udeležiti smo se morali 30-minutnega intervjuja. Judovski odvetnik nas je zasliševal 30 minut, da bi ugotovil, ali zares verujemo ali ne. To je naravnost smešno. Spraševal nas je stvari, ki nimajo nobene povezave z vero," je dodal Mauer.

Za konec je postregel še z zavajajočo trditvijo, da so cepiva proti covidu-19 izdelana iz celic abortiranih fetusov, kar je pripomoglo k temu, da je intervjuvarka končala pogovor z njim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.