Šport > Košarka
5119 ogledov

Navijače Dallasa pošteno skrbi, Dončić jih miri

Luka Dončić Profimedia
Luka je odgovoril tudi na vprašanje, če namerava še ostati član Dallasa.

Luka Dončić je na zadnji tekmi proti Bostonu dosegel 42 točk, a še enkrat več ostal brez prave pomoči soigralcev. Številni navijači Dallasa že dlje časa od lastnika Marka Cubana in vodilnih mož Mavericks zahtevajo, da se slovenskemu zvezdniku doda še kakšen izjemen košarkar, a pravih možnosti ob slabih poslih v preteklosti in visokih pogodbah nekaterih igralcev, ki tega ne upravičujejo, praktično ni. Le malo klubov tako zanima sklepanje poslov z Dallasom, ki jim ne more ponuditi zanimivih opcij za 'trade'.

Tako so Mavericks obsojeni na to, da zanimanje izkaže kakšen od prostih igralcev, a se je večina zvezdnikov v preteklosti v velikem loku izognila Dallasu. Ta se je pred to sezono odločil okrepiti pod košem, v ta namen sta bila pripeljana Christian Wood in JaVale McGee. Če prvi še nekako upravičuje svoj prihod, pa je prvi izgubil startno mesto v prvi peterki in že igra bolj obrobno vlogo.

Ob takšnem poslovanju je mnoge navijače Dallasa strah, da bo Slovenec kmalu obupal in iskal odhod v drug klub, kjer bi mu lahko pomagali izpolniti ambicije po naslovu v ligi NBA.

"Naslov je vse. Vsi si ga želijo osvojiti, seveda tudi jaz. Vsako sezono imamo isti cilj. A za to je potrebno veliko dela, ogromno je odličnih ekip. Vsakdo te lahko premaga, zato moraš biti res dobro pripravljen," o trenutnih ambicijah v lovu na šampionski prstan pravi Dončić.

Novinar Joe Trahan je nato poudaril, da mnoge privržence franšize skrbi, da Luka ne bo imel potrpljenja in bo skušal izsiliti odhod v drugi klub. "Mislim, da jih ni toliko strah, saj imam še... Koliko? Imam še pet let dolgo pogodbo. Mislim, da jim ni treba skrbeti," je v intervjuju za WFAA, gre za enega največjih lokalnih medijev v Dallasu, na to temo odvrnil Dončić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice