Šport > Košarka
1670 ogledov

V Dallasu imajo problem: "Tako je že celo sezono"

Luka Dončić Profimedia
Moštvo Luke Dončića je po dolgem času spet pri 50-odstotnem izkupičku (9-9).

Dallas Mavericks so sinoči izgubili še tretjo zaporedno tekmo in četrto od zadnjih petih, tokrat so bili od njih boljši Toronto Raptors (100:105). Mavsi so z negativno serijo pokvarili sezonski izkupiček na 9-9, kar je zgolj 50-odstotna učinkovitost.

Nazadnje so bili v takšnem položaju konec oktobra pri izidu 3-3.

Luka Dončić NBA Šport Nova drama na dvobojih Dallasa, odločeno pet sekund pred koncem

Velika težava Dončićeve ekipe so neuspešni meti z razdalje. Ker so trojke dandanes ena izmed ključnih prvih NBA košarke, se nemirna roka Mavsom maščuje v obliki porazov. Na tekmi z Raptorji so bili Dončić in Co. 47-odstotni iz igre, a zgolj 28-odstotni za tri točke (11-39).

"Dandanes je treba zadevati trojke. Lahko prodremo v raketo, lahko pridemo do obroča in tam zaključujemo akcije, a trenutno naši meti niso dovolj natančni, čeprav si priigramo lepe priložnosti," je na novinarski konferenci dejal trener Jason Kidd.

Jason Kidd | Avtor: Profimedia Profimedia

"Od 39 metov jih je bilo vsaj 25 neoviranih ali pa skorajda neoviranih. Tako je že celo sezono," je dodal ameriški strateg, k pa za zdaj še ne vidi razloga za paniko.

"Pri nas ni panike," je poudaril in dodal: "Moramo biti le bolj dosledni na obeh straneh igrišča."

Znova je izpostavil dobro igro Luke Dončića. "Naredil je, kar je moral. Ne pozabite, na sebi je imel ves čas dva igralca. To samo kaže na njegovo zrelost. Ničesar ni skušal narediti na silo, sprejel je položaj in se dobro znašel."

Luka Dončić Dejstva Šport Dončić zaprl usta kritikom: "Ljudje ne bodo priznali, toda ..."

Prav podvajanja na Dončiću so tiste ključne situacije na tekmi, iz katerih bodo morali ostrostrelci Dallasa potegniti več kot doslej . "Če nameravajo dati po dva ali tri igralce na žogo, moramo biti samo agresivni. Priti moramo do obroča, 'zakucati', podati ven in enostavno bolj zaupati metom," je povedal Slovenec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.