Šport > Košarka
3612 ogledov

Dončić proti Giannisu, tako se je končalo

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić in soigralci še naprej ostajajo le pri eni zmagi v gosteh. Tokrat so klonili v Milwaukeeju s 115:124.

Dallas je odigral drugo tekmo v dveh dneh, na gostovanje v Milwaukee je prišel po porazu v Torontu, na dosedanjih sedmih gostujočih tekmah je zbral le eno zmago. Če so Raptors v soboto zaigrali precej oslabljeni, pa so Bucks zasedbo iz Teksasa pričakali v močni zasedbi z Giannisom Antetokounmpom na čelu, še vedno sicer manjka že dlje časa poškodovani All-Star igralec Khris Middleton.

Mavs so na tekmi v Kanadi precej izgubili skok, zdaj so se pomerili z najboljšim moštvom lige v tem elementu. Pri Dallasu je sicer prišlo do spremembe v začetni peterki, tekmo je po dolgem času začel tudi Tim Hardaway Jr., ki je nadomestil na zadnjih tekmah strelsko povsem nerazpoloženega Reggieja Bullocka. Sprememba ni popolnoma nič pomagala, Milwaukee je tekmo odprl z metom 6/6 iz igre in po slabih dveh minutah in pol je trener gostov Jason Kidd že vzel minuto odmora. Bucks so vodili s 15:5. Prvi strelec lige NBA Luka Dončić še ni vrgel na koš, je pa zbral dve asistenci pri edinih koših Dallasa.

Slovenski zvezdnik je nato hitro dosegel šest točk, po njegovi podaji do Hardawayja Jr., ki je zadel prvi met za tri točke po 14 zaporedno zgrešenih poizkusih na zadnjih dvobojih, so se Mavericks približali na sedem točk zaostanka, a se je nato na drugi strani razigral najboljši košarkar po odstotku zadetih metov za tri točke. Grayson Allen je s svojo četrto trojko iz prav toliko metov poskrbel za 30:16.

Po novem 'timeoutu' je Dallas le odgovoril z delnim izidom 8:0. Začel ga je Dončić s košem za dve točki in že peto asistenco za uspešen met izza črte Doriana Finney-Smitha. Kasneje je Luka v dveh zaporednih napadih dosegel še pet točk, po protinapadu in zabijanju Christiana Wooda pa se je Dallas približal na prav toliko 'pik' zaostanka. Trinajst sekund pred koncem četrtine je Dončić sedel na klop, domači pa so nato zadnji napad v prvih 12 minutah končali z novo trojko Allena za 41:33.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

V prvi polovici druge četrtine so tudi gostje odlično metali trojke, po uspešnem poizkusu Latvijca Davisa Bertansa pa so Mavs zaostajali le še štiri točke pri 49:53. A z novim uspešnim metom izza črte je odgovoril Allen (7/7), nato pa se je razigral tudi Antetokounmpo. Dončić se je na parket vrnil pet minut pred koncem prvega polčasa, dve minuti kasneje pa je bilo znova +14 za domače. Prvi mož Dallasa je sicer dvakrat poiskal povsem samega Hardawayja, a je ta zgrešil odprta meta.

Boljše je delovala naveza Dončić/Wood, ki je poskrbela, da se domači niso preveč oddaljili. Slovenec je podajal, v prvem polčasu je zbral 8 asistenc, Wood pa akcije zaključeval z zabijanjem. Na polčasu je bilo 73:62, Milwaukee toliko točk v prvih dveh četrtinah v tej sezoni še ni dosegel. Allen je prav tako že prišel do dosežka sezone (22 točk).

Na drugi strani je Dončić osmim podajam dodal 15 točk (ob dobrem metu 6/10) in štiri ulovljene žoge.

Tretjo četrtino je Luka odprl z novim košem, naslednjih šest točk pa je prispeval Wood, ki je tokrat začel drugi polčas. Dvojec je Dallas nejprej popeljal do 70:75, na drugi strani je uspešno zaključeval Antetokounmpo, a je Dončić že z 11. podajo na dvoboju znova našel Wooda. Ta je zadel trojko in po štirih minutah igre je Milwaukee vodil le še za štiri točke.

Bucks so nalet gostov poiskušali zaustaviti z minuto odmora, a neuspešno. V prvem napadu so zapravili žogo, Allen, ki slovi kot eden izmed najbolj umazanih igralcev v ligi, pa je v boju za žogo po obrazu udaril Dončića.

To je že v naslednji akciji, tokrat v obrambi, storil tudi Brook Lopez. Na polovici četrtine se je po košu Spencer Dinwiddieja Dallas približal le na točko zaostanka.

A tu se je naskok ustavil. Po že šesti izgubljeni Dončićevi žogi je atraktivno zaključil Antetokounmpo, po skoku v napadu pa je lahek koš dosegel še Bobby Portis. Ta je nato s trojko dokončal delni izid domačih 10:0 za 96:85. Tokrat je Luka na klop sedel že dve minuti pred koncem četrtine.

To so njegovi soigralci predvsem po zaslugi Dinwiddieja in Josha Greena dokaj dobro zaključili. Avstralec je z enim zadetim prostim metom 45 sekund pred koncem četrtine Dallas pripeljal na -4., vendar so zadnje štiri točke vseeno dosegli domači za 104:96.

Luka je začel zadnjo četrtino in jo odprl s polovičnim izkupičkom s črte prostih metov. To pa je bila tudi edina točka gotov v prvih dveh minutah in pol zadnjega dela. Bucks so jih na drugi strani dosegli devet in povedli s 113:97. Kidd je posegel po minuti odmora.

Dončić je dosegel prvih pet točk dallasa v četrti četrtini, nato jih je prav toliko dodal Dinwiddie. Ostali košarkarji gostov se v osmih minutah niso vpisali med strelce. Luka je nato prejel še en udarec v obraz, tokrat s strani Jrueja Holidayja. A nadaljeval je s slabim izvajanjem prostih metov, tudi tokrat je zadel enega, skupno je bil pri 4/9.

Tri minute in pol pred koncem se je Kidd že vdal pri izidu 107:122, na parket so prišli rezervisti, Dončić je tako zaključil dvoboj. Zbral je 27 točk, pet skokov in 12 asistenc. Tudi Dinwiddie je sedel na klop z 22. točkami.

Na koncu je Milwaukee slavil s 124:115, Giannis Antetokounmpo je vknjižil  30 točk in 11 ulovljenih žog, Allen 25 točk, še štirje košarkarji pa so zabeležili dvomestno število točk.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice