Šport > Košarka
595 ogledov

Ko gre Luka pod 30, so Mavsi v hudih škripcih

Luka Dončić Profimedia
Moštvo Luke Dončića je zašlo v veliko krizo.

Dallas Mavericks so na sinočnji tekmi z Milwaukee Bucks utrpeli še četrti poraz v nizu (115:124). S tem so v razmerju zmag in porazov prvič v sezoni padli pod 50% (9-10), z 11. mestom na lestvici zahodne konference, kjer imajo tri zmage manj od osmouvrščenih Utah Jazz (12-10), pa so trenutno daleč od uvrstitve v končnico.

Luka Dončić NBA Šport Dončić proti Giannisu, tako se je končalo

Na gostovanju v Milwaukeeju se je znova izkazalo, da je uspeh teksaške ekipe še naprej v preveliki meri odvisen od dnevne forme prvega zvezdnika. Dallas je namreč v letošnji sezoni izgubil vse tekme (0-5!), na katerih je Luka Dončić dosegel manj kot 30 točk.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenski organizator igre se je sinoči ustavil pri 27 točkah (10/20 met iz igre, 3/7 trojke, 4/9 prosti meti), temu je dodal še pet skokov in 12 podaj, izgubil pa je kar šest žog. S povprečjem 33,1 točke na tekmo ostaja najboljši strelec lige NBA, vendar mu dobre strelske forme ne uspe pretvoriti v moštveni uspeh.

V tem pogledu bo morala več storiti tudi ekipa, na kar je nedavno opozoril tudi Jason Kidd, ki se boji, da bo Dončić ob takšnem tempu pregorel še pred iztekom koledarskega leta. Slovenec namreč ni aktiven zgolj na napadalni polovici igrišča, temveč prevzema vse več odgovornosti tudi v obrambi. Več o tem TUKAJ.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Dončić je sezono odprl z nizom devetih zaporednih tekem, na katerih je presegel mejo 30 točk, Dallas pa je zabeležil šest zmag in tri poraze. Mavsi so nato izgubili obračuna proti Orlandu in Washingtonu, na katerih je Dončić dosegel "samo" 24 oziroma 22 točk.

Slovenec je v letošnji sezoni odigral 18 od 19 tekem njegovega moštva. Več kot 30 točk je dosegel na 13 tekmah (izkupiček 9-4), manj kot 30 pa na petih (izkupiček 0-5).

Kako krvavo Dallas potrebuje Dončićeve koše, razkriva tudi statistični pregled preteklih štirih sezon. Uspeh moštva na tekmah, na katerih je Slovenec dosegel manj kot 25 točk, je namreč manj kot polovičen (53-54).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.