Šport > Košarka
988 ogledov

Veliki zvezdnik Evrolige le ne bo ponovno združil moči z Luko Dončićem

Facundo Campazzo Profimedia
V zadnjih dneh se je pojavila informacija, da se Facundo Campazzo odpravlja v NBA, a ne k Dallasu, kot se je sprva napovedovalo.

Zvezdnik Real Madrida Facundo Campazzo naj bi preživljal zadnje ure v dresu Kraljevskega kluba, saj naj bi bil po trditvah njegovega agenta z eno nogo že v ligi NBA. Svojo zadnjo tekmo v belem dresu naj bi odigral v petek zvečer proti Fenerbahčeju, nato pa naj bi se odpravil v najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu.

Luka Dončić Novi Maverick? Šport Ponovno združuje moči z Dončićem? Zvezdnik Evrolige na Dallasovem radarju

Argentinski košarkarski superzvezdnik je bil član Reala zadnjih šest let, a je dve sezoni preživel na posoji pri Murcii. V sezoni 2017/18 je po vrnitvi v prestolnico Španije odigral tudi eno sezono v družbi Luke Dončića, s katerim sta kraljevala v španski in evropski košarki, na koncu pa tudi osvojila Evroligo.

Luka Dončić Facundo Campazzo Real Madrid | Avtor: Profimedia Profimedia

Dolgo se je govorilo da naj bi z Luko ponovno združil moči pri Dallasu, a je vse bolj verjetno, da se bo svetovni podprvak odpravil v Denver ter okrepil eno izmed najboljših ekip v ligi. Po poročanju večine ameriških medijev, naj bi se Campazzo z ekipo Denver Nuggets že vse dogovoril, čakal je le, da se 20. novembra začne prestopni rok, v naslednjih dneh pa naj bi bil prestop tudi uradno potrjen.

29-letni argentinski organizator igre ima sicer za seboj nekaj spektakularnih sezon, tekom katerih je osvojil tri španska prvenstva, dva španska pokala, štiri španske superpokale, dvakrat pa se je povzpel na vrh Evrope ter slavil v Evroligi. V zadnjih dveh sezonah je bil uvrščen v prvo peterko španske lige, pred tem pa dvakrat v drugo. Dvakrat je bil razglašen za MVP-ja superpokala, enkrat pokala ter enkrat finala lige. Argentino pa je leta 2019 nepričakovano pripeljal do srebra na Svetovnem prvenstvu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.