Šport > Košarka
3075 ogledov

Ponovno združuje moči z Dončićem? Zvezdnik Evrolige na Dallasovem radarju

Luka Dončić Facundo Campazzo Real Madrid
Ali se bo Luki Dončiću v Dallasu pridružil nekdanji soigralec iz vrst Real Madrida?

Argentinski košarkar Real Madrida Facundo Campazzo naj bi se po poročanju številnih tujih medijev znašel na radarju NBA ekipe Dallas Mavericks.

O zanimanju za izjemnega argentinskega organizatorja igre so se najprej razpisali pri hrvaškem košarkarskem mediju Crosarka, v zadnjih urah pa o tem poročaju številni ameriški mediji. 

Campazzo je bil že pred začetkom letošnje sezone tarča številnih govoric o selitvi preko luže. Najbolj se ga je povezovalo z ekipo San Antonio Spurs, ki v času Gregga Popovicha velja za moštvo, ki sloni na tujih košarkarjih, zelo globok vtis pri njih pa sta pustila Argentinca Fabricio Oberto ter predvsem legendarni Manu Ginobili.

Govorice pa so se po naravnost sanjski sezoni 29-letnega Argentinca še okrepile, le da naj bi vodilno mesto v boju za njegov podpis prevzel Dallas našega Luke Dončića.

Težava pri prestopu izjemnega organizatorja igre, ki je v letošnji Evroligi povprečno na tekmo beležil 9,9 točk, 2,3 skoka in kar 7,1 asistenc (drugi najboljši v Evroligi) ter 1,4 ukradenih žog (tretji najboljši v Evroligi) ob igralnem indexu 15,4, bi lahko bila le, da ga za Real veže še štiriletna pogodba, tako da bo zanj potrebno plačati kar zajetno odškodnino.

Campazzo je sicer navdušil ljubitelje košarke po vsem svetu tudi na lanskem Svetovnem prvenstvu, ko je bil z Argentino pravi hit prvenstva, svojo reprezentanco pa je uspel pripeljati celo v veliko finale.

Če bi Campazzo dejansko okrepil Teličke iz Dallasa, bi tako ponovno združil moči z Luko Dončićem, s katerim sta skupaj že igrala dve sezoni za Kraljevski klub iz Madrida.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice