Šport > Košarka
38682 ogledov

Brezsramen napad na Dončića: "Raztrgal ga bom. Luka je skrajno precenjen."

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Eden največjih, najglasnejših in najvztrajnejših kritikov Luke Dončića je znova udaril.

Priznana košarkarska analitika Skip Bayless in Shannon Sharpe, glavna akterja športne pogovorne oddaje Skip and Shannon: Undisputed, sta se v tokratni oddaji, v kateri je izmenjava mnenj zaradi pandemije koronavirusa potekala iz domačih naslanjačev, dotaknila nedavne raziskave ameriške televizijske mreže ESPN, v kateri je Luka Dončić pometel s konkurenco.

Luka Dončić Young pogorel Šport Kar so Dončiću naredili NBA veljaki, odmeva širom sveta

Pri ESPN-u so želeli ugotoviti, kateri mladi NBA zvezdnik bi bil po mnenju strokovnjakov najboljši temelj za osnovanje franšize, kar 17 od 20 vprašanih veljakov pa je na prvo mesto postavilo slovenskega čudežnega dečka. Po številu točk se mu je najbolj približal Zion Williamson, na tretjem mestu je pristal Jo Morant, na četrtem pa Trae Young.

Shannon Sharpe, znan kot velik Dončićev zagovornik, se prevladujočemu mnenju pridružuje. "Franšizo bi gradil okoli Luke Dončića. Pred dvema mesecema je dopolnil 21 let, njegovo povprečje znaša 29, 9 in 9 ter ni nagnjen k poškodbam. Je boljši strelec, zna prodreti v raketo, dober je v metu za tri. Videl sem intervju z Zionom in izgleda, da je v karanteni pridobil nekaj kilogramov. Eden od menedžerjev je opozoril, da bo pri Zionu vedno prisotno tveganje za poškodbo. Stvar je čisto preprosta. To so razlogi, zakaj se nagibam k Luki. Če mi zagotoviš, da bo Zion v naslednjih desetih letih obvladoval svojo težo, potem si bom morda premislil, vendar menim, da je tveganje za poškodbe preveliko, zato bi ekipo gradil okoli Dončića," je svoje stališče pojasnil Sharpe.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Skip Bayless, ki je bil tudi v preteklosti zelo kritičen do Dončića, je temu odločno nasprotoval, obenem pa do Slovenca ni bil prav nič prizanesljiv. Uvodoma je ovrgel Sharpove pomisleke glede Zionove teže, nato pa je pozornost preusmeril v diskreditacijo Dončića.

"Ne morem oporekati, da ima Luka v tem trenutku večji renome. Ne morem zanikati številk 29, 9 in 9, a to so zavajajoče številke. Raztrgal jih bom na koščke. Drznil si si reči, da je Luka boljši strelec z razdalje. On je grozen strelec za tri točke. Povsem in skrajno precenjen. Med 149 košarkarji z zadostnim številom poskusov za tri točke je Luka, tvoj favorit, na 141. mestu! Zadel je 31,8-odstotka metov za tri, prav tako ne blesti s črte za proste mete, kjer je 73-odstoten. Če bi bil tako dober, bi moral metati 88- ali 90-odstotno, še posebej če govorimo o t.i. organizatorju igre. Všeč mi je njegova sposobnost podajanja žoge, to je res nekaj posebnega, ostalo niti ne. Ne igra obrambe. V obrambi je velik hendikep. Ne bom pozabil novembrske tekme z Los Angeles Lakers, ko je Kyle Kuzma dejal, da so žogo podajali tistemu igralcu, ki ga je Luka pokrival," je dejal Bayless.

Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
V nadaljevanju je Dončiću očital primanjkljaj v zadnji četrtini tekme in obilico zgrešenih metov v ključnih trenutkih. "Po številu metov v zadnji četrtini je šele na 45. mestu. Luka preprosto zbledi. Nisem videl veliko zadetih metov v pomembnih trenutkih, sem pa videl veliko zgrešenih," je povedal Bayless in dodal, da je Dončić ranljiv za agresivno obrambo po vzoru "porednih fantov" iz Detroita.

Sharpe ga je še enkrat opomnil na Zionove kronične težave s poškodbami, nakar je Bayless odvrnil: "Zion je poseben. Ima karizmo in potreben faktor, da ekipo popelje do naslova. Pri Luki tega ne vidim."

Komentarjev 6
  • Avatar Wissabela
    Wissabela 02:00 03.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • colio 18:50 02.maj 2020.

    Nisem vedel, da ima slovenska abeceda 26 črk.ČUFURJI RAUS !!

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 14:50 02.maj 2020.

    Luki Dončiću naj ROG po naročilu naredi kolo. Okvir naj bo velikosti 60cm meksiko modre barve na 26 colskih gumah.Pa zdaj,ko je "doma", naj se pridruži protestnikom na kolesih,da vrže vlado JJ.Probat ni greh... .

Sorodne novice