Šport > Košarka
179 ogledov

Kljub mesecu dni premora bodo dobili polne plače

goran dragić luka dončić Reševalni pas/Twitter
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu zaenkrat še ne bo znižanja plač.

Čeprav v ligi NBA vse od 11. marca niso odigrali niti ene tekme, ko je kot prvi za covidom-19 zbolel košarkar Utah Jazz Rudy Gobert, bodo vsi igralci lige 15. aprila prejeli polne plače, poročajo ameriški mediji. Tudi vsi slovenski košarkarji onkraj luže, Goran Dragić, Luka Dončić in Vlatko Čančar.

kobe brynat Dovolj ima Šport Stackhouse razbil mit o pokojnemu Kobeju Bryantu

Po prvotnem načrtu bi se moral 15. aprila v ligi NBA končati redni del sezone, zaradi pozitivnih testov na novi koronavirus med igralci NBA pa je "na čakanju" 259 tekem.

Komisar lige Adam Silver je v začetku tedna dejal, da odločitve o tem, kaj bo s sezono, ne bo pred majem. Za zdaj še nobene tekme niso uradno odpovedali, 18. april pa je datum, ko bi se morala začeti končnica prvenstva NBA.

V primeru skrajšanja ali odpovedi preostanka sezone bi finančna izguba lige znašala več 100 milijonov dolarjev.

Luka Dončić Presenetil Šport Dončić ne ve, kaj storiti, z dilemo se obrača na vas

Večina košarkarjev lige prejema plačila 1. in 15. v mesecu. A že 1. maja bi lahko tudi njih doletelo znižanje, ki ima osnovo v kolektivni pogodbi za primer nepredvidenih okoliščin, med katere sodi tudi pandemija.

Po kolektivni pogodbi bi lahko igralci izgubili po 1,08 odstotka letne plače za vsako neodigrano tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice