Šport > Košarka
302 ogledov

Počakati bo treba vsaj še nekaj tednov

dončić dragić Twitter
Najmočnejša košarkarska liga na svetu e še vedno v negotovosti.

Komisar lige NBA Adam Silver je sporočil, da v prvenstvu NBA, kjer blestita Luka Dončić in Goran Dragić, ne bo odločitve kako oziroma če sploh nadaljevati boj za prvaka vse do maja. Vodstvo lige je zaradi pandemije novega koronavirusa 11. marca kot eno prvih večjih ameriških tekmovanj prekinilo sezono 2019/20.

Luka Dončić Luka za Slovenijo Šport Tako je Sloveniji na pomoč priskočil Luka Dončić: "Kupili smo..."

"Liga NBA se ne bo nadaljevala v kratkem. Vsaj do konca aprila ne bo nobene odločitve. In pri tem ne mislim, da jo boste nujno dočakali 1. maja," je dejal Silver v pogovoru za ligo NBA, preko prenosa v živo na Twitterju.

Vodstvo lige je le malo pred načrtovanim začetkom končnice prekinilo prvenstvo NBA, potem ko je košarkar Utah Jazz Rudy Gobert postal prvi igralec lige, pozitiven na virus sars-cov-2.

"Ta čas razmišljamo o vseh možnih scenarijih, kako nadaljevati prvenstvo. A če sem iskren, imamo enostavno premalo informacij, kje bomo čez nekaj tednov, da bi lahko sprejemali kakršne koli odločitve," je še dejal Silver.

luka dončić goran dragić NBA Šport Liga rešuje sezono, na mizi nekaj alternativ

Na vprašanje, če je eden od teh scenarijev tudi razglasiti ob prekinitvi najboljšo ekipo za prvaka, je odvrnil: "Za zdaj nismo sprejeli še nobene odločitve. Enostavno nimamo dovolj informacij. Ne vemo, ali bomo skušali sezono nadaljevati z rednim delom ali bomo šli takoj v končnico, niti tega, ali jo bomo sploh končali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.