Šport > Košarka
4722 ogledov

Odlična novica! Dallas Mavericks spremenili status Luke Dončića!

Luka Dončić Profimedia
Zdravniška služba je Luki Dončiću prižgala zeleno luč za tekmo proti Minnesota Timberwolves

Dallas Mavericks bodo v noči na torek ob 2.00 po slovenskem času gostovali pri Minnesota Timberwolves, na košarkarska igrišča pa se po eni tekmi odsotnosti vrača tudi slovenski superzvezdnik Luka Dončić.

Izjemni Slovenec je imel namreč zadnje dni težave s svojim desnim kvadricepsom, a mu je zdravniška služba pred obračunom vseeno prižgala zeleno luč za nastop.

Dončić je bil namreč zaradi poškodbe prisiljen izpustiti že obračun v noči na nedeljo proti Cleveland Cavaliers, ko so Mavs izgubili po podaljšku s 100:99.

Tudi pred tekmo z volkovi pa je bil Lukov status dolgo "vprašljiv", a so ga pri Dallas Mavericks sedem ur pred tekmo spremenili v "pripravljen". Enako so storili tudi s statusom Davisa Bertansa, katerega je mučila bolezen.

Še vedno pa ni znan status Dwighta Powella, katerega muči poškodba levega stegna, ter Tima Hardawaya jr., ki naj bi prav tako zbolel. Že zdaj pa je jasno, da Mavericks še nekaj časa ne bodo mogli računati na poškodovana Maxija Kleberja in Josha Greena.

Pri Minnesoti pa bo še vedno manjkal prvi zvezdnik Karl-Anthony Towns, na seznamu vprašljivih pa so še Rudy Gobert, Jordan McLaughlin in Taurean Prince, ki so tudi vsi izpustili minulo tekmo proti Chicago Bulls našega Gorana Dragića.

Goran Dragić Brez dlake na jeziku Šport Dragić šokiral novinarje z brutalno resnico, tega niso pričakovali

Dallas in Minnesota sicer s 50-odstotnim izkupičkom (15-15) trenutno zasedata deveto in deseto mesto v zahodni diviziji, v nekoliko boljši formi pa je morda Minnesota, ki je dobila svoji zadnji dve tekmi, medtem ko je Dallas slavil na zgolj dveh izmed zadnjih šestih tekem.

Ekipi se bosta sicer pomerili kar dvakrat zapored, saj ju v noči na četrtek čaka še njun drugi letošnji obračun, medtem ko je v lanski sezoni vsaka izmed ekip dobila po dva medsebojna obračuna. Nazadnje so 26. marca Timberwolves slavili s 116:95, Luka pa je tekmo končal kot prvi strelec s 24 točkami, 10 skoki in 8 asistencami.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice