Šport > Košarka
10009 ogledov

Nov, bizaren razlog za tehnično napako Dončiću

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je v ligi NBA znan kot košarkar, ki prejema izjemno veliko tehničnih napak. Tudi tokrat ji na tekmi z Oklahomo ni mogel uiti. Razlog pa nadvse bizaren.

Slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić je na tekmi z Oklahomo znova zablestel (38 točk, 11 skokov, 8 podaj), zaigral je odlično in popeljal Dallas do nove domače zmage (121:114). A čeprav je Dallas vodil z udobno, dvomestno prednostjo, se je Dončić po košu nasprotnikov razjezil na soigralca Dwighta Powella, češ da ta ni dobro zapiral prostora pod obročem in košarkarju Oklahome dopustil koš, ob tem pa je storil še osebno napako.

Luka Dončić NBA Šport Epski predstavi prvih zvezdnikov, na koncu Luka zadovoljnejši

Sodnikom Dončićeva reakcija ni bila všeč ali pa so mislili, da se Luka jezi nanje, tako da so mu zapiskali tehnično napako, kar je Dončića le še bolj rajezilo. Več v spodnjem videoposnetku. 

Dončić je sicer po tekmi dejal, da so Mavsi ligi NBA že poslali "sedem posnetkov z različnih kotov", ki da dokazujejo, da Dončić ni kričal na sodnika. "Sodniki so mi dejali, da sem gledal na enega od sodnikov. Nisem ga gledal," je po tekmi razlagal Ljubljančan, ki tako upa, da mu bodo tehnično napako izbrisali.

Komentarjev 2
  • Pepe007 13:23 13.december 2022.

    Rešitev je preprosta. Naj bo tiho. Škoda bi bilo, da bi si z izpadi balkanizma škodoval.

  • Avatar pantani
    pantani 07:49 13.december 2022.

    Lep primer in dokaz, da ga imajo sodniki na piki!!!