Šport > Košarka
4059 ogledov

Te novice si je Luka Dončić še najmanj želel

Luka Dončić Maxi Kleber Profimedia
Mavericks so brez njega v ekipi izgubili pet od šestih dvobojev.

Nemški košarkar Maxi Kleber bo moral dlje časa počivati zaradi strgane desne stegenske mišice, poroča ESPN. Tridesetletnik iz Würzburga je soigralec slovenskega asa Luke Dončića pri Dallas Mavericks, velja pa za obrambnega specialista.

Nemškega krilnega centra čaka daljši premor, ta pa bi lahko trajal tudi več mesecev. Pri Dallasu se zato še odločajo o nadaljnjih korakih zdravljenja, piše ESPN.

Luka Dončić Priznali napako Šport NBA priznala, da je oškodovala Luko. Tako bo popravila napako

Kleber je letos podpisal 33 milijonov dolarjev vredno triletno pogodbo z Mavericks, je pa eden ključnih obrambnih igralcev franšize iz Teksasa. V tej sezoni je v 25,7 minute na tekmo v povprečju dosegal 6,2 točke in 3,5 skoka.

Luka Dončić Maxi Kleber | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas je izgubil pet od šestih obračunov v tej sezoni brez Nemca v ekipi, z razmerjem zmag in porazov 14-14 pa je trenutno na devetem mestu zahodne konference.

Lani so Dončić in soigralci v končnici igrali v finalu zahodne konference in izgubili proti kasnejšim prvakom Golden State Warriors.

Luka Dončić Kakšen vodja je to? Šport Navijači nezadovoljni z Lukovo potezo, tega od njega niso pričakovali
Komentarjev 1
  • dusan72 22:35 15.december 2022.

    Nima veze. Mavericksi so brez Luke čisto podpovprečen klub. Slaba novica za njih je edino poškodba njega. Vsi ostali so pajaci in bolj ali manj "pogrešljivi". Ga ne poveličujem, ampak ekipa je grajena na "njemu" in če ga ni... kolaps sistema.

Sorodne novice