Šport > Košarka
10799 ogledov

Navijači nezadovoljni z Lukovo potezo, tega od njega niso pričakovali

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je ob številnih porazih in slabih predstavah Dallasa vse bolj nezadovoljen. In tega včasih ne more več skriti.

Slovenski košarkar v severnoameriški ligi NBA Luka Dončić je doživel nov poraz. Dallas Mavericks so namreč doma z 90:105 izgubil proti Cleveland Cavaliers, Luka pa je s svojimi reakcijami dal slutiti, da ni prav nič zadovoljen s trenutnim stanjem v ekipi.

Luka Dončić NBA Šport Luka nanizal 12 točk in vrnil Dallas v igro, ob tem je padel rekord

Tokrat je s soigralci v Teksasu gostil konjenike iz Clevelanda in izjemnega Donovana Mitchella, ki se je tako Luki in Maverickom maščeval za lanski boleč poraz v končnici. Mitchell je celo dejal, da je v neki meri hvaležen za tisti poraz v dresu Utah Jazz, saj je ta botroval k njegovemu prestopu v Cleveland. Tokrat je bil prvi strelec tekme s 34 točkami, blestel je zlasti v drugem polčasu, in pomagal konjenikom do zanesljive zmage s 105:90. Pred tem so namreč izgubili osem od zadnjih devetih tekem v gosteh.

Dončić pa je imel tokrat zanj slabši večer, kljub temu pa mu je uspelo podreti nov rekord lige NBA. Tokrat je v 39 minutah zbral 30 točk, pet skokov in šest podaj in ob tem izgubil tudi pet žog. Ne glede na to pa je slovenski zvezdnik lige NBA še na 35. zaporedni tekmi dosegel vsaj 20 točk, s čimer je prehitel Marka Aguirra za najdaljši niz v zgodovini ekipe Dallas Mavericks.

A kljub novemu mejniku je bil tokrat Dončić vidno slabe volje, s svojim obnašanjem med tekmo pa je tokrat razjezil številne Dallasove navijače. Slednje je namreč predvsem razjezila reakcija v prvi četrtini, ko so Cleveland Cavaliers povedli že s 24:13, ob minuti odmora pa se je Luka jezno napotil proti klopi, ne da bi želel seči v roko svojemu soigralcu Dwightu Powellu.

Nekateri so to razumeli kot upor proti trenerju Jasonu Kiddu, ki Powellu nudi zelo veliko priložnosti predvsem na račun Christiana Wooda, ki se je kljub precej nizki minutaži izkazal kot prepričljivo drugi najboljši igralec ekipe. Navijači so Lukovo obnašanje nemudoma obsodili, saj so mnenja, da se ne glede na vse vodja ekipe ne bi smel tako obnašati. Nekateri pa so šli celo tako daleč, da so ga v komentarjih označili za "jokico".

Luka pa ni nič kaj razpoložen deloval niti na tiskovni konferenci po koncu tekme, ko je bil kritičen tako do sebe, kot tudi svojih soigralcev. "Bolj se moramo potruditi za zmago. Sploh nismo igrali obrambe. V napadu smo bili slabi. Zgrešili smo tudi nekaj polaganj, tudi jaz. Še posebej v prvem polčasu. Moram biti precej boljši. Moramo se pobrati," je dejal slovenski zvezdnik v pogovoru po tekmi.

A hkrati je Luka tudi priznal, da so izgubili tudi zato, ker je nasprotnik igral zelo dobro košarko. "Imajo zelo dobro ekipo. Pod košem imajo dva visoka igralca. V napadu pa sta odlična Darius Garland in Donovan Mitchell. So zelo velika in res dobra ekipa," je dejal Dončić in dodal, da so zlasti v obrambnih nalogah pri Dallasu močno pogrešali Nemca Maxija Kleberja. Pohvalil je tudi Mitchella, s katerim se je Dončić minulo sezono pomeril v končnici, ko je bil ta še član Utaha. "Spet je imel svoj večer. Je odličen strelec. Zelo je hiter in zna dobro predreti obrambo. Zna zadevati. Res je dober košarkar."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice