Šport > Košarka
24613 ogledov

Kaj takega se mu še ni zgodilo! Luka osmešil najboljšega na svetu

Luka Dončić Jrue Holiday Profimedia
Jrue Holiday se je znašel na "posterju" Luke Dončića.

Čeprav se je sobotna tekma med Milwaukee Bucks in Dallas Mavericks oglaševala predvsem kot neposredni obračun dveh MVP kandidatov, Luke Dončića in Giannisa Antetokounmpa, se je dobro vedelo, da se dva največja NBA zvezdnika ne bosta veliko merila v neposrednih obračunih. Giannisa so namreč v obrambi prevzeli Dallasovi obrambni specialisti, medtem ko se je vedelo, da bo Luko pričakal izjemni Jrue Holiday.

Luka Dončić Jrue Holiday | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob izjemnem Giannisu ter odličnem Khrisu Middletonu kar nekoliko zapostavljeni tretji veliki zvezdnik Milwaukeeja namreč ne blesti zgolj v napadu (18,9 točk, 5,3 skoka, 7,4 asistenc na tekmo), temveč velja za verjetno kar najboljšega obrambnega igralca na svetu na poziciji organizatorja igre.

O izjemnih obrambnih sposobnostih Holidaya najbolje govori dejstvo, da je bil v zadnjih štirih sezonah vsakič izbran v idealne obrambne peterke lige, obenem pa je bil ravno on zadnji ključni člen mozaika Milwaukeeja, ki je po njegovem prihodu po mnogih letih ponovno osvojil šampionski prstan ter se uveljavil kot morda celo najmočnejša ekipa v ligi. Prav tako je bil Jrue Holiday eden najpomembnejših igralcev reprezentance ZDA, ki je na zadnjih olimpijskih igrah osvojila zlato medaljo.

Luka Dončić Jrue Holiday | Avtor: Profimedia Profimedia

Košarkarski sladokusci s(m)o tako z nestrpnostjo pričakovali sobotni obračun ter Lukov neposredni dvoboj z najboljšim obrambnim igralcem na njegovi poziciji. In lahko rečemo, da je Luka dobil večino spopadov, a je "vojna" na koncu le pripadla Holidayu. Čeprav Holiday večji del obračuna ni imel rešitve za odličnega Slovenca, ki je tekmo zaključil kot prvi strelec obračuna s 33 točkami, 6 skoki, 11 asistencami in vsega eno izgubljeno žogo, pa je Holiday odlično ustavil Dončića v odločilnem napadu za zmago ter tako poskrbel za slavje Bucks.

A kljub končnemu slavju bo en dogodek s tekme močno udaril Holidayev ego, saj si ga je naš Luka privoščil, kot le redko kdo. Dončić, ki sicer ni nikoli slovel po svojih atletskih sposobnostih in spektakularnih zabijanjih, je namreč sredi tretje četrtine ukradel žogo in krenil v protinapad, kjer ga je Holiday poizkušal zaustaviti in blokirati njegov poizkus.

Toda Luka ni imel milosti in je (kot radi rečemo košarkarski navdušenci) Holidaya "postavil na poster", ko je spektakularno zabil kar preko njega in ga s tem dobro osmešil. Redko se namreč zgodi, da izgleda štirikratni izbranec v idealno obrambno postavo lige tako nebogljeno.

"Verjetno me bodo že jutri testirali na nedovoljena poživila," je najlepšo potezo večera po tekmi med smehom pokomentiral Dončić, ki ga je spomin na epsko zabijanje vsaj nekoliko spravil v dobro voljo po nesrečnem porazu za eno točko.

Luka Dončić Reakcija šokirala Šport Takšnega Luke še nismo videli! Po tekmi znorel nad soigralci in trenerjem Luka Dončić Luka proti Giannisu Šport Dončić dvignil na noge dvorano, na koncu so odločili prosti meti Dončić Porzingis O Dončiču Šport Takšno mnenje ima zdaj Porzingis Luka Dončić Nekdanji as udaril: Šport "Luka ni kandidat za naziv MVP!" Luka Dončić Kako prisrčno Šport Luka Dončić postal glavni junak reklame kultne znamke
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice