Šport > Košarka
14596 ogledov

Luka s potezo večera osmešil Čančarja

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je z novim trojnim dvojčkom poskrbel za tesno zmago nad Denverjem. Tokrat se je sicer bolj kot s svojimi koši izkazal s podajami in organizacijo igre.

Košarkarji Dallasa so dosegli novo zmago v severnoameriški ligi NBA. Ponoči so se v Denverju veselili sladke zmage s 116:115. Vnovič se je izkazal Luka Dončić, ki je dosegel 22 točk, 12 podaj in deset skokov. V vrstah Denverja je Vlatko Čančar v šestih minutah in pol ostal brez dosežene točke, vpisal pa tri skoke in podajo.

Luki tokrat met ni stekel, saj je zadel le 5 izmed 17 poizkusov iz igre (29 %), je pa zato svoji ekipi pomagal do zmage na nekoliko drugačen način. Znova je namreč prevzel vlogo prvega organizatorja napada, obenem pa razigraval soigralce in skrbel za pretok žoge.

Luka Dončić Dončić : Jokić Šport Padel tudi dvakratni MVP lige, Luka s trojnim dvojčkom

Čeprav je bil strelsko neučinkovit, je Dallas v času, ki ga je Luka preživel na parketu, svoje nasprotnike nadigral za 7 točk, tako da je imel tretji najboljši statistični plus/minus na tekmi.

Koliko se je tokrat podredil ekipi, pa najlepše pove podatek, da je svoje sploh prve točke dosegel šele v zaključku prve četrtine, saj ni prevzemal toliko iniciative pri zaključevanju napadov, temveč je rajši v igro vključil čim več soigralcev.

Dončić je bil tako do 11. minute tekme sploh edini član prve postave Dallasa, ki se še ni vpisal med strelce.

A čeprav je tokrat sprejel povsem drugo vlogo in se popolnoma podredil ekipi, to še ne pomeni, da na tekmi ni postregel s spektakularnimi potezami.

Tokrat je namreč navdušil predvsem s svojimi pregledom nad igro in neverjetnimi podajami, izmed katerih je najbolj izstopala tista, ko je z lasersko natančnostjo in hitrostjo zaposlil Christiana Wooda ter osmešil celotno Denverjevo obrambo, s Čančarjem na čelu.

Kot so zapisali na enem izmed Dallasovih Twitter kanalov: "Edina človeka, ki sta vedela, kaj se dogaja, sta bila Luka Dončić in Christian Wood."

  Luka Dončić Odgovor Šport Dončićev šov pred novinarji: Človek, jaz samo delam tukaj Adam Silver Luka Dončić Sporočilo komisarju Šport Dončić zaradi Slovenije pritisnil na komisarja lige NBA! Želi si ... Luka Dončić Kakšno ime! Šport Dallas resno zagrizel za bivšega MVP-ja, bo Luka končno dobil pomoč?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice