Šport > Košarka
6150 ogledov

Luka znova premikal meje, postal je šele šesti v zgodovini z ...

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je z novo sijajno predstavo postavil številne nove mejnike.

Luka Dončić je, kot je po tekmi proti Golden State Warriors rekel njegov trener Jason Kidd, počasi že "dolgočasen". Niza namreč neverjetne predstave eno za drugo.

Luka Dončić Glavna težava Šport Dončić: "To je nesprejemljivo!"

Ob zmagi Dallas Mavericks nad aktualnimi prvaki lige s 116:113 je neverjetni Slovenec zbral 41 točk ter 12 skokov in asistenc. Dončić je tako povsem zasenčil Stephena Curryja, obenem pa postavil številne nove mejnike.

Luka je namreč pri vsega 23 letih še dvajsetič dosegel mejo 40 točk. S tem se je po dobrih štirih sezonah pri Dallasu izenačil na drugem mestu klubske lestvice z legendarnim Dirkom Nowitzkim, ki je prav tako 20-krat dosegel mejo 40 točk, potem ko je za Dallas nastopal kar 21 sezon.

Dončić po novem zaostaja le še za klubskim rekorderjem Markom Aguirrejom, ki je to magično mejo v sedmih sezonah in pol pri Mavericks dosegel 22-krat.

Luka pa je tudi postal šele deseti košarkar v zgodovini, ki je zbral vsaj 20 tekem s 40 točkami še pred dopolnjenim 24. letom starosti.

Pred njim je to uspelo le Ricku Barryju (35 tekem), Bobu McAdooju in Wiltu Chamberlainu (32 tekem), Michaelu Jordanu (31 tekem), LeBronu Jamesu (27 tekem), Traeu Youngu (26 tekem), Tracyju McGradyju (22 tekem), Kevinu Durantu (21 tekem) in Shaquillu O'Nealu (20 tekem). Luka bo sicer 24. rojstni dan praznoval šele 28. februarja, tako da se lahko še močno povzpne po lestvici.

Prav tako je Luka v komaj svoji peti sezoni v ligi NBA prišel še do svojega 51. trojnega dvojčka, petega v sezoni, ter tudi svojega petega trojnega dvojčka z vsaj 40 točkami, kar mu je uspelo šele kot šestemu košarkarju v zgodovini.

Na večni lestvici so pred njim tako le Oscar Robertson, kateremu je uspelo doseči kar rekordnih 22 trojnih dvojčkov z vsaj 40 točkami, James Harden (16), Russell Westbrook (13), Chamberlain (7) in James (6).

Luka pa tokrat ni blestel le v napadu, temveč tudi obrambi, saj je ukradel kar štiri žoge ter v tej noči presežkov postavil še en mejnik.

Dončić je namreč postal šele deseti košarkar po letu 1973, ki je trojni dvojček z vsaj 40 točkami začinil še z vsaj štirimi ukradenemi žogami. Pred njim je to uspelo le Jordanu (dvakrat), Petu Maravichu, Isiahu Thomasu, Bernardu Kingu, Davidu Robinsonu, Michaelu Adamsu, Larryju Birdu, Hardenu in DeMarcusu Cousinsu.

  Luka Dončić NBA Šport Dončić dobil nor strelski dvoboj s Curryjem in tudi zmagal Luka Dončić Velika konkurenta Šport Luka presenetil z razkritjem, kdo je zanj najboljši igralec v NBA Luka Dončić 4 x All-Star Šport Luka bo dobil pomoč! V Dallas prihaja veliki NBA zvezdnik Luka Dončić Nor podatek Šport Ko gre Luka pod 30, so Mavsi v hudih škripcih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice