Šport > Košarka
2788 ogledov

Dončić: "To je nesprejemljivo!"

Luka Dončić Profimedia
Dallas je po novem trojnem dvojčku Dončića ugnal Golden State, toda Luka je v svoji igri našel eno veliko napako.

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Golden State Warriors s 116:113. Luka Dončić je za gostitelje v 39 minutah dosegel 41 točk ter po 12 skokov in podaj, ob tem je ukradel štiri žoge in eno več izgubil. S petim trojnim dvojčkom, s katerim je vodilni v sezoni, je končal niz štirih porazov Dallasa.

Luka Dončić NBA Šport Dončić dobil nor strelski dvoboj s Curryjem in tudi zmagal

Ostrostrelec bojevnikov Klay Thompson je za izenačenje zgrešil trojko 2,6 sekunde pred koncem. "Bilo me je kar malce strah, ne bom lagal. To je pač Klay. Ne zgreši pogosto odprtih metov. Potem je sledilo olajšanje in veselje," je občutke v zaključku strnil Dončić, preden se je dotaknil svoje največje težave na omenjeni tekmi.

Kljub trojnemu dvojčku z 41 točkami ter 12 skoki in asistencami je Luko namreč močno zmotilo, da je na tekmi zgrešil kar 6 od 15 prostih metov (60-odstotna uspešnost), medtem ko pri enem izmed poizkusov zgrešil celoten obroč.

"Moram začeti zadevati svoje proste mete. Danes sem jih zgrešil šest. To je nesprejemljivo!" je bil po tekmi samokritičen Dončić, ki pa se je še bolj kot trojnega dvojčka razveselil druge statistične prvine - zbral je kar štiri ukradene žoge ter navdušil z igro v obrambi, zaradi katere so ga v preteklosti že močno kritizirali, a se je tudi v slednji močno izboljšal.

"Štiri ukradene žoge? Mislim, da jih je bilo pet," je nasmejal novinarje, ko je spregovoril o svojem najljubšem statističnem podatku z minule tekme.

O njegovi igri pa je trener Dallasa Jason Kidd nekoliko šaljivo dejal. "Počasi postaja dolgočasno. Mislim, pa dajmo videti kaj drugega, mogoče bo kakšno magično potezo napravil z levo roko."

  Luka Dončić Velika konkurenta Šport Luka presenetil z razkritjem, kdo je zanj najboljši igralec v NBA Luka Dončić 4 x All-Star Šport Luka bo dobil pomoč! V Dallas prihaja veliki NBA zvezdnik Luka Dončić Nor podatek Šport Ko gre Luka pod 30, so Mavsi v hudih škripcih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice