Šport > Košarka
8435 ogledov

Kot Jordan! Zaradi Čančarjevega norega zabijanja "eksplodirala" dvorana

Vlatko Čančar Reševalni pas/Twitter
Še Michael Jordan bi bil ponosen.

Ponoči se je v ligi NBA pri Denver Nuggets ob zmagi s 120:100 proti Houston Rockets ponovno izkazal naš Vlatko Čančar, ki je tokrat tekmo zaključil s 13 točkami.

Primorec je sicer dvoboj začel na klopi, nato pa je v dobrih 21 minutah zadel kar pet od šestih metov iz igre, od tega tri trojke iz štirih poskusov. V statistiko je vpisal še pet skokov in le eno izgubljeno žogo.

S 13 točkami je bil ponovno daleč najbolj razpoložen košarkar Denverja s klopi, v času, ki ga je preživel na igrišču, pa so zlata zrna nadigrala rakete kar za 18 točk, tako da je imel drugi najvišji statistični plus/minus na celi tekmi.

A kljub vsem tem odličnim številkam, si bodo košarkarski navdušenci ta Vlatkov večer zapomnili predvsem po eni potezi. V enem od protinapadov je namreč atraktivno zabil tako rekoč s črte prostih metov ter s tem dvignil na noge celotno dvorano.

Vlatkovo zabijanje je namreč zelo spominjalo na legendarno zabijanje velikega Michaela Jordana, ki je leta 1987 s podobnim zabijanjem celo slavil na tekmovanju v zabijanju.

Čančar je sicer po eni najlepših potez celotnega NBA večera skromno priznal, da se je za takšno zabijanje odločil zgolj zato, ker se je bal, da ga bo drugače kdo od zadaj uspel blokirati ter da je imel predvsem srečo. Dodal je še, da je podobno že zabijal, ko je bil mlajši in nekoliko lažji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice