Šport > Košarka
9568 ogledov

To je Luka storil za novinca v ekipi, pohvalil ga je tudi Kidd

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić ni pozabil na dosežek mlajšega soigralca.

Dallas Mavericks so v soboto prišli do šele druge gostujoče zmage v sezoni, ko so preprišljivo premagali moštvo New York Knicks. Odločilna je bila tretja četrtina, ki so jo gostje dobili s kar 41:15, pri tem je Luka Dončić dosegel kar 19 točk, Tim Hardaway Jr. 17, Josh Green tri in Spencer Donwiddie dve točki.

Ob visoki prednosti, ki si jo je priigral Dallas, slovenski zvezdnik v zadnji četrtini niti ni stopil na parket, priložnost pa so dobili košarkarji, ki sicer ne igrajo veliko. Med njimi tudi novinec Jaden Hardy. Ta je v šestih minutah in pol prišel tudi do svojih prvih petih točk v ligi NBA.

Po tekmi Dončić ni pozabil na dosežek dvajsetletnika. V garderobo je prinesel žogo in tako poskrbel, da bo Hardy imel lep spomin na prvenec med elito. Potezo Slovenca je kasneje pokomentiral tudi trener Dallasa Jason Kidd: "To je bila res lepa poteza z njegove strani."

Dallas Mavericks so se z zmago povzpeli na 10. mesto zahodne konference z razmerjem 11-11 med zmagami in porazi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice