Šport > Košarka
6781 ogledov

Neverjetno, kaj so si privoščili Mavsi, sokriv tudi Dončić

Luka Dončić Profimedia
Polomija teksaškega moštva na črti za proste mete.

Dallas Mavericks so po zmagi nad Golden State Warriors že na naslednji tekmi spet pristali na realnih tleh. Tokrat so po podaljšku klonili proti Detroit Pistons (125:131), kar je bil že njihov osmi poraz na devetih gostovanjih v letošnji sezoni (1-8).

Luka Dončić NBA Šport Dallas splezal iz luknje, podaljšek, vodstvo, za konec pa ...

Najboljši strelec Dallasa je bil Luka Dončić s 35 točkami (52-odstoten iz igre, 50-odstoten za tri), temu je dodal še pet skokov, deset podaj in tri ukradene žoge. Kljub dobri strelski predstavi je tudi slovenski as zatajil v eni od ključnih prvin igre, zadel je namreč le dva od šestih prostih metov (33,3%).

Dončić v tem pogledu še zdaleč ni bil edini, na "dobrodelni črti" so se mučili tudi številni njegovi soigralci, kar je na koncu močno krojilo razplet srečanja. Pri tem sicer ne gre podcenjevati vhrunske igre Killiana Hayesa, ki je v sklepnem delu lastnoročno pokopal gostujočo ekipo.

Vlatko Čančar Zvezda večera Šport Čančar o primerjavi z legendo: "Ne bodite nespoštljivi" Vlatko Čančar in Michael Malone Senzacionalno Šport O Čančarju govori celotna NBA: "Še vedel ni, da je tega zmožen"

Košarkarji Dallasa so na tekmi zadeli le 14 od 29 prostih metov (48,3%) in s tem poskrbeli za neslavni dosežek, saj se je prvič po letu 2000 zgodilo, da so bili manj kot 50-odstotno uspešni ob vsaj 20 poskusih.

Če bi Mavsi dosegli sezonsko povprečje (72,4%), bi zadeli 21 od 29 prostih metov, kar bi v teoriji pomenilo zmago z eno točko razlike, res pa je, da bi več zadetih metov spremenilo potek srečanja, zato je teoritiziranje v tej smeri brezpredmetno.

Komentarjev 1
  • Ender3 15:09 02.december 2022.

    Če si dober si ne dovoliš nihanja v formi..Dončić rabi dobrega centra v timu...