Šport > Košarka
1947 ogledov

Čančar o primerjavi z legendo: "Ne bodite nespoštljivi"

Vlatko Čančar Print Screen
Slovenski košarkar je bil v središču pozornosti ob zmagi Denverja nad Houstonom.

Vlatko Čančar je očaral košarkarksko javnost z veličastnim zabijanjem na tekmi med Denver Nuggets in Houston Rockets. Po tekmi se je slovenski košarkar odzval na primerjave med njim in Julisom Ervingom, ki se je zabijanjem s črte za proste mete prvič proslavil že daljnega leta 1976, najbolj znan pa je njegov poskus s tekmovanja v zabijanju leta 1984 v Denverju.

Vlatko Čančar in Michael Malone Senzacionalno Šport O Čančarju govori celotna NBA: "Še vedel ni, da je tega zmožen"

"Dr. J. Tekmovanje v zabijanju leta 1984 v Denverju. To se ni zgodilo med igro, ampak med tekmovanjem v zabijanju. Odrinil si se z identičnega mesta. Poglej, malo znotraj črte za proste mete," je vporednico med Čančarjem in Ervingom potegnil novinar. 

"Ampak jaz sem bil bolj znotraj črte," je odvrnil Čančar in dodal: "Ne bodi tako nespoštljiv do Dr. J-ja." 

"Nisem nespoštljiv. Ti ne bodo nespoštljiv do svoje igre, Air Vlatko," je vztrajal novinar.

Vlatko Čančar | Avtor: Print Screen Print Screen

"Razmišljal sem samo o tem, da ne bi dobil blokade. Skočil sem za polaganje, nato pa sem si v zadnjem hipu premislil. To sem že storil, ko sem bil mlajši in lažji. Bil sem v trenutku. Imel sem srečo," je ostal skromen 25-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice