Šport > Košarka
4431 ogledov

Luka: "Bilo je tako težko. Močno ga pogrešamo"

Luka Dončić Jalen Brunson Profimedia
Dallas Mavericks so ob 30 točkah Dončića visoko zmagali proti New Yorku svojega nekdanjega zvezdnika Jalena Brunsona.

Košarkarji Dallas Mavericks so dosegli tretjo zmago v zadnjih devetih nastopih v ligi NBA in so znova pri 50-odstotnem izkupičku 11-11. V Madison Square Gardnu so premagali New York Knicks s 121:100.

Luka Dončić je v slabih 30 minutah na parketu ob metu 11:21 dosegel 30 točk, in zbral osem skokov ter sedem podaj in kar tri blokade. Dallas, ki je ob polčasu zaostajal za sedem točk, je tretjo četrtino dobil z 41:15. Dončić je v tem delu igre dosegel kar 17 točk, zaradi visoke prednosti pa se v zadnji četrtini ni več vrnil na parket.

Slovenski čudežni deček je tako povsem zasenčil svojega velikega prijatelja in nekdanjega soigralca Jalena Brunsona, ki je pred to sezono zapustil Dallas ter okrepil kratkohlačnike iz New Yorka. Brunson je svojo prvo tekmo proti bivšim soigralcem zaključil z vsega 13 točkami, 2 skokoma in 3 asistencami, Knicks pa so v času, ki ga je preživel na igrišču, bili slabši od svojih nasprotnikov kar za 26 točk.

Glede na to, da je Brunson poleti zapustil Dallasa, ker si je želel stopiti iz Lukove sence in voditi svojo ekipo, mu zagotovo ni bilo najlažje, ko je moral znotraj svoje dvorane poslušati vzklike "MVP", ko se je Luka v tretji četrtini snel z verige. Kljub temu da Dončić igra za nasprotno ekipo, je občinstvo legendarnega Madison Square Gardna znalo nagraditi Lukovo noro predstavo z glasnimi vzkliki.

Luka in Jalen pa sta kljub Brunsonovem odhodu ostala v zelo dobrih odnosih, saj sta se pred tekmo čustveno pozdravila, o njunem medsebojnem spoštovanju pa veliko povedo tudi Lukove besede na tiskovni konferenci po njunem dvoboju.

"Človek, to pa je bilo nekaj drugačnega," je o vnovičnem srečanju z Brunsonom spregovoril Dončić ter dodal: "Tako težko ga je bilo videti pri drugi ekipi. Več kot očitno ga močno pogrešamo."

Luka Dončić VIDEO Šport Dončić zadel noro trojko, gledalci so znoreli, sledilo je tole ... Dončić in Hardaway Liga NBA Šport Dončić in Hardaway z magično tretjo četrtino zmlela Newyorčane
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice