Šport > Košarka
4188 ogledov

Dallas resno zagrizel za bivšega MVP-ja, bo Luka končno dobil pomoč?

Derrick Rose Profimedia
Po poročanju ameriških medijev naj bi se Dallas Mavericks resno zanimali za nekdanjega MVP-ja lige NBA, Derricka Rosea.

Dallas Mavericks naj bi po poročanju novinarja televizijske hiše Fox Sports Rica Bucherja še vedno iskali izkušenega organizatorja igre, ki bi nekoliko razbremenil prvega zvezdnika Luko Dončića. Svojo pozornost naj bi tako preusmerili na legendarnega Derricka Rosea, ki naj bi bil na samem vrhu želja.

"Mavericks so poleti zaradi New York Knicks izgubili Jalena Brunsona in so vse od takrat obupani v iskanju drugega organizatorja igre, ki bi razbremenil superzvezdnika Luko Dončića. Tako so na probo že pripeljali nekdanjega Knicksa Kembo Walkerja, toda viri znotraj lige so mi razkrili, da so zainteresirani še za enega sedanjega igralca New Yorka, Derricka Rosea," je zapisal Bucher.

Kot je omenil ameriški novinar, so pred enim tednom Mavs ravno podpisali Kembo Walkerja ravno s tem namenom, da bi nekoliko olajšali delo Luki Dončiću, na čigar ramenih sloni celotna igra v napadu. Toda 32-letni Walker že nekaj časa ni stopil na igrišče, njegova kariera je v zatonu, prav tako pa je vprašljivo stanje njegovih kolen. Če se eksperiment z Walkerjem ne izteče po željah, naj bi bil rezervni načrt ravno Derrick Rose.

Luka Dončić sicr zaenkrat naravnost blesti ter iz tekme v tekmo beleži MVP številke, saj povprečno dosega 33,4 točk, 8,6 skoka in 8,6 asistenc na tekmo, a vseeno Dallas njegovih predstav ne more pretvoriti v zmage, saj je dobil komaj polovico vseh obračunov (11:11) in zaseda šele 10. mesto v zahodni konferenci. Spremembe v izjemno (z izjemo Luke) podpovprečnem moštvu so tako nujne.

Za Dallasom je sicer izjemna lanska sezona, ko so se Mavericks uvrstili celo v finale zahoda, kjer so na koncu morali priznati šele premoč kasnejšim prvakom Golden State Warriors. Toda v novi sezoni vodstvo kluba ni uspelo zapolniti luknje v moštvu po odhodu Brunsona. Najprej so upali, da bodo rešitev znašli znotraj svoje ekipe, toda Frank Ntilikina in Josh Green nista takšna tipa igralca.

Nato so se pri Dallasu obrnili na štirikratnega udeleženca tekme vseh zvezd Kembo Walkerja, ki ima vsaj na papirju izjemen potencial, da izboljša Dallasov napad. Toda njegovo kariero so v zadnjih dveh letih načele poškodbe in ni niti več senca košarkarja, kot je nkedaj bil. V lanski sezoni je tako za New York nastopil na vsega 37 tekmah, na katerih je povprečno dosegal 11,6 točk, 3 skoke in 3,5 asistenc na tekmo.

Zanimivo pa je, da je "nova rešitev" v primeru neuspelega eksperimenta z Walkerjem ravno Derrick Rose, čigar zgodba je zelo pdobna Walkerjevi. Gre za nekdaj fantastičnega igralca, ki pa po vseh težavah s poškodbami več ne dosega podobnih številk, kot v preteklosti. Za New York tako povprečno v letošnji sezoni igra dobrih 13 minut na tekmo, povprečno pa dosega 6,4 točke, 1,8 skoka in 2 asistenci.

Rose je sicer nekdanji prvi izbor na naboru, ko so ga izbrali Chicago Bulls, v zgodovino lige NBA pa se je zapisal kot najmlajši MVP vseh časov, potem ko mu je to uspelo leta 2011 pri vsega 22 letih. Vse od tiste zgodovinske sezone dalje pa se muči s kroničnimi težavami s koleni, ki so povsem uničile kariero enemu najbolj talentiranih košarkarjev vseh časov. V svoji najboljši sezoni je sicer dosegal kar 25 točk, 4,1 skoka in 7,7 asistenc na tekmo.

Luka Dončić Zadnji z busa Šport Dončić nesrečen: Sovražim to sran... Luka Dončić Poteza Šport To je Luka storil za novinca v ekipi, pohvalil ga je tudi Kidd Luka Dončić Jalen Brunson Velika prijatelja Šport Luka: "Bilo je tako težko. Močno ga pogrešamo" Luka Dončić VIDEO Šport Dončić zadel noro trojko, gledalci so znoreli, sledilo je tole ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice