Šport > Košarka
17304 ogledov

Dončićev šov pred novinarji: Človek, jaz samo delam tukaj

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je bil po dvoboju s Phoenixom dobro razpoložen.

Luka Dončić in soigralci so v noči na torek po slovenskem času zanesljivo premagali najboljše moštvo zahodne konference. Slovenski as je proti Phoenixu v vsega treh četrtinah zbral 33 točk, ob visoki prednosti pa je nato še drugič zapored presedel celotno četrto četrtino.

"Zelo sem vesel, da se je to zgodilo. Še zlasti, ker nas čaka 'back-to back' tekma (dva dvoboja v dveh dneh; op.p.)," je na vprašanje o nepričakovani dolgi pavzi med tekmo s Phoenixom na novinarski konfernci dejal Dončić. Ta bo že danes ponoči (ob štirih zjutraj po slovenskem času) gostoval v Denverju pri Nikoli Jokiću in Vlatku Čančarju.

Luka Dončić NBA Šport Dončić spet 'razbil' Bookerja in ostale člane Phoenixa

Ob visoki zmagi proti Phoenixu so pri Dallasu sicer priložnost dobili nekateri košarkarji, ki sicer ne igrajo veliko. Še zlasti se je izkazal novinec Jaden Hardy, ki je v slabih dveh minutah in pol dosegel 10 točk in bil na koncu celo peti strelec Mavericks na tekmi. Dončića so vprašali za mnenje, ali bi 'rookie' moral dobiti več priložnosti za dokazovanje. Odgovor je nasmejal prisotne.

"Sem napačna oseba za to vprašanje. Nisem trener," je dejal Luka, na vztrajanje novinarja, ki je omenil, da ima Dončić verjetno zelo velik vpliv na sestavo kadra, pa je odvrnil: "Človek, jaz samo delam tukaj." S tem je nasmejal sedmo silo.

Luka je bil dobre volje, prisotne je zabaval tudi z odgovorom, kako je z njegovim očesom. V eni izmed obrambnih akcij je sicer vanj trčil njegov soigralec Maxi Kleber, slovenski zvezdnik pa je ob udarcu ob tla zakrvavel pod očesom. "Oko je v redu, ampak Maxi se ni opravičil," je dejal Dončić in nadaljeval: "Mi je pa kasneje poslal SMS sporočilo."

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Še en trenutek z Dončićeve novinarkse konference je bil pomemben za športne navdušence v Dallasu. Dvoboj Mavericks s Suns je namreč ob parketu spremljal tudi sloviti igralec ameriškega nogometa Odell Beckham Jr., ki igra na položaju 'wide receiverja'. Trenutno je prost igralec, njegova prisotnost pa je mnoge prepričala v to, da bo kmalu podpisal pogodbo z moštvom Dallas Cowboys. Celotna dvorana je med tekmo večkrat vzklikala 'OBJ, OBJ', gre za kratice zvezdnikovega imena in priimka.

Z niim se je po tekmi srečal tudi Dončić, ob srečanju z novinarji pa je bil vprašan, če je OBJ-ja poskušal prepričati za prihod v Dallas. "Poskušal sem, poskušal sem... Po tekmi sva se srečala. Če bo vse po sreči... Nič ne morem povedati. Gremo Cowboys," je zaključil Luka in tako najverjetneje še podžgal upe navijačev Kavbojev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice