Šport > Košarka
19565 ogledov

Neverjetno, kdo je tokrat udaril po Dončiću: "Težko je igrati z njim!"

Luka Dončić Profimedia
Max Strus je izjavil, da zaradi tega, ker Luka toliko drži žogo v svojih rokah, njegovi soigralci igrajo dosti slabše od svojih sposobnosti.

Mnogi strokovnjaki na svetu smatrajo Luko Dončića morda celo za najboljšega košarkarja na svetu, zagotovo pa za vsaj enega izmed petih najboljših v ligi NBA. Gre za trenutno najboljšega strelca lige ter kandidata za naziv MVP, ki je bil v svojih prvih štirih sezonah v ligi NBA kar trikrat izbran v idealno peterko.

A z mnenjem strokovnjakov in košarkarskih navdušencev se ne strinja košarkar ekipe Miami Heat Max Strus, ki je izpostavil, kako težko mora biti njegovim soigralcem igrati z njim. 

Košarkar, ki je v svojih prvih treh sezonah v ligi NBA povprečno dosegal vsega 8,8 točk, 2,2 skoka in 1,1 asistenco na tekmo, je namreč v podcastu Road Trippin Richardom Jeffersonom, Channingom Fryem ter Allie Clifton spregovoril o tem, kako so Lukovi soigralci zaradi Dončićevega načina igre slabši, kot bi bili sicer.

"Mislim, da ima Luka ves čas žogo v svojih rokah in zaradi tega je težje preostalim fantom priti v pravi ritem. Soigralcem v njegovi ekipi, katero si želi popeljati do naslova, je zaradi njega težje ujeti pravi ritem," je pojasnjeval Strus.

Ob tem pa je očitno pozabil, da sam v ligi NBA ni sposoben preigrati enega samega igralca in velja izključno za igralca, kateremu morajo drugi pripraviti povsem odprti met (je četrti v celotni ligi po številu "catch & shoot" metov za tri točke). Slednje nato sicer solidno zadeva, a brez igralcev kot so Luka in recimo v njegovi ekipi Jimmy Butler, bi bila njegova statistika tako prazna, kot so bile njegove besede o Luki.

Zanimivo je namreč, da Luka slovi kot eden izmed igralcev, ki v celotni ligi svoje soigralce najbolj vključi v igro ter jim pripravi odprte mete. Prav tako je zanimivo, da v raznih izjavah številni košarkarji mnogokrat izrazijo željo, da bi kdaj v karieri zaigrali skupaj z Luko. Po drugi strani pa še nikoli nismo slišali nikogar, da bi si želel igrati z Maxom Strusom.

Max Strus | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka Dončić Kakšno zaupanje Šport Vsi se čudijo, kaj je Luka napravil v ključnem napadu, tega ni pričakoval nihče Luka Dončić Video Šport Luka s potezo večera osmešil Čančarja Luka Dončić Dončić : Jokić Šport Padel tudi dvakratni MVP lige, Luka s trojnim dvojčkom Luka Dončić Odgovor Šport Dončićev šov pred novinarji: Človek, jaz samo delam tukaj Adam Silver Luka Dončić Sporočilo komisarju Šport Dončić zaradi Slovenije pritisnil na komisarja lige NBA! Želi si ...
Komentarjev 1
  • Eddie 18:46 08.december 2022.

    Navaden šalabajzer. Pogleda naj kako igra Dallas brez Luka. Če bi Lukovi soigralci vsaj malo bolj konkretno zadevali odprte mete, ki jim jih pripravi, bi Luka ime povprečje 20 asistenc na tekmo.

Sorodne novice