Šport > Košarka
11379 ogledov

Vsi se čudijo, kaj je Luka napravil v ključnem napadu, tega ni pričakoval nihče

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je v odločilnem napadu pokazal, kako zaupa svojemu soigralcu Dorianu Finney-Smithu.

Košarkarji Dallasa so dosegli novo zmago v severnoameriški ligi NBA. Ponoči so se v Denverju veselili sladke zmage s 116:115. Vnovič se je izkazal Luka Dončić, ki je dosegel 22 točk, 12 podaj in deset skokov. Luka se je tokrat ob zelo slabem metu iz igre 5/17 podredil ekipi ter v glavnem organiziral napad in poizkušal zaposliti svoje odprte soigralce, prav tako pa je ključno vlogo svojemu moštvenemu kolegu prepustil tudi v odločilni akciji večera.

V Denverju je ekipa iz Kolorada začela z izjemno predstavo in v uvodu povedla z 8:0, a je bilo navdušenje na tribunah kratko, saj je Dallas vrnil z enako mero in izid poravnal. Vsaj v uvodu so gostitelji našli tudi recept, kako ustaviti Dončića, ki je v uvodnih devetih minutah trikrat neuspešno vrgel žogo proti košu, nato pa vendarle prebil led in začel zadevati. Do konca četrtine je dodal dve trojki, do polčasa pa že dosegel skupaj 15 točk. Ljubljančan se je razigral in po treh četrtinah, ko je dosegel zadnjih sedem točk za svojo ekipo, imel v statistiki tudi nov trojni dvojček.

Luka Dončić Video Šport Luka s potezo večera osmešil Čančarja

Dallas je tako šel v zadnji del s petimi točkami prednosti in jo povišal celo na sedem, a Denver ni popuščal. Tudi vodstvo 111:101 štiri minute pred koncem ni bilo dovolj za mirno končnico. Bruce Brown in Nikola Jokić sta dosegla 11 zaporednih točk in 37 sekund pred koncem so gostitelji povedli za točko.

Vsi so pričakovali, da bo odločilni napad za Mavericke zaključeval njihov prvi zvezdnik Dončić, obramba ga je nemudoma podvajala, saj ni pričakovala, da bo v tako pomembnem trenutku prepustil žogo komu drugemu, Luka pa je s prekrasno podajo zaposlil odprtega Doriana Finney-Smitha, ki je s trojko 17 sekund pred koncem zagotovil ključno vodstvo Dallasu.

"Bili smo že v veliko tesnih tekmah in večkrat smo končali na strani poražencev. Upam, da se bo to zdaj obrnilo. Bilo je veliko dobrih stvari, tudi Luka je v zadnji akciji zaupal Dorianu," je za spletno stran kluba dvoboj ocenil trener Jason Kidd, ki je bil zelo zadovoljen z zrelostjo svojega prvega zvezdnika, ki ni iskal slave, temveč se je predobro zavedal, da če ga pokrivata dva igralca, mora biti kateri izmed soigralcev povsem odprt.

"Enak met sem imel dve akciji pred tem. Luka mi je rekel, naj vržem še enkrat. Veliko mi pomeni za samozavest, saj sem vedel, da ga bodo pokrili," pa je o odločilni trojki dejal veliki junak Finney-Smith.

Denver je imel zadnji napad, a so gostje ustavili Jokića s prekrškom. Zadel je enkrat, gostitelji pa so nato prav tako skušali s prekrški ustaviti Dallas in izsiliti preobrat. A je tesna zmaga, dosežena s prostimi meti, v končnici odšla v Teksas.

Luka Dončić Odgovor Šport Dončićev šov pred novinarji: Človek, jaz samo delam tukaj Adam Silver Luka Dončić Sporočilo komisarju Šport Dončić zaradi Slovenije pritisnil na komisarja lige NBA! Želi si ... Luka Dončić Kakšno ime! Šport Dallas resno zagrizel za bivšega MVP-ja, bo Luka končno dobil pomoč?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice