Šport > Košarka
14458 ogledov

Takšno mnenje ima zdaj Porzingis

Dončić Porzingis Profimedia
Porzingis je v intervjuju spregovoril tudi o sodelovanju s slovenskim zvezdnikom.

Latvijski reprezentant Kristaps Porzingis se je dobro znašel pri franšizi Washington Wizards, kjer v tej sezoni v povprečju zbere 22,1 točke in 8,8 skoka na tekmo. V ameriško glavno mesto se je preselil konec januarja, pri Dallasu pa so zanj dobili njegovega rojaka Davisa Bertansa in Spencerja Dinwiddieja, ki se je tako kot Latvijec v zadnjih sezonah precej ubadal s poškodbami.

"Imel sem občutek, da se nekaj pripravlja. Vedel sem, da reči v Dallasu ne gredo v smeri, ki smo jo vsi pričakovali. Potrebne so bile nekatere spremembe," je v pogovoru za Yahoo Sports o 'tradu' v Washington zdaj dejal Porzingis, ki je sprva sicer zgrešil klic prvega operativca Dallasa Nica Harrisona. Ko je opazil sporočilo na svojem telefonu, je vedel, da se nekaj dogaja. "Pomislil sem: O', sran..., nekaj se bo zgodilo!' Bil je zadnji dan prestopnega roka."

V Dallas je sicer prišel kot velika okrepitev, zaradi poškodbe sicer ni zaigral do konca prve sezone, postal naj bi drugi mož kluba in pomagal Dončiću v boju za visoke pozicije. Dallasu se je v naslednji sezoni po dolgem času uspelo prebiti v končnico, dvojec pa je blestel v takratnem 'mehurčku', igralci so bili izolirani v Disneyworldu na Floridi, ko je bil Dončić izbran v prvo peterko 'mehurčka', Porzingis pa v drugo s povprečjem 30,5 točke, 9,5 skoka in 1,5 blokade.

A nato so se za Latvijca že v prvem krogu končnice pričele težave z meniskusom v kolenu, izpustil je zadnje obračune proti LA Clippers, Mavericks pa so izpadli v prvem krogu končnice.

V naslednjem letu je trener Rick Carlisle spremenil taktiko, se še bolj 'naslonil' na Dončića, Porzingis pa je bil tako kot ostali igralci prisiljen predvsem čakati na 'trojki' na podaje slovenskega zvezdnika. To mu ni ustrezalo. Zaradi njegovih pogostih težav s poškodbami se sprva ni ujel niti z Jasonom Kiddom, ki je zamenjal Carlisla, v Dallasu pa so začeli iskati klub, ki bi bil pripravljen ponuditi novo priložnost Latvijcu. Na koncu je bil dogovor sklenjen z Washingtonom.

Luka Dončić Kristaps Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Porzingis je po odhodu iz Teksasa vselej sicer zelo spoštljivo govoril o Dončiću, to pa je zdaj še enkrat ponovil v pogovoru za Yahoo Sports: "Na papirju je šlo za perfekten par, a stvari se niso 'pomešale' tako, kot smo si želeli. Nisva se popolnoma ujela. Včasih je pač tako, enako se dogaja tudi v navadnih službah. Ni šlo tako, kot smo pričakovali. Luka je generacijski igralec. Okoli njega je potrebno postaviti ustrezne igralce, da bi iz njega dobili maksimum. Jaz preprosto nisem bil pravi zanj in njegov način igre."

Po Porzingisovem odhodu je Dallas sicer zaigral odlično in se na koncu prebil vse do finala zahodne konference. Drugi mož ekipe je postal Jalen Brunson, ki pa je pred to sezone po izteku svoje 'rookie' pogodbe brez odškodnine prestopil k New York Knicks. Pri Dallasu so se znova obrnili k visokim igralcem, prišla sta Christian Wood in JaVale McGee, slednji je že skoraj popolnoma izpadel iz rotacije, za prvega pa mnogi navijači menijo, da igra premalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice