Šport > Košarka
1796 ogledov

"Luka ni kandidat za naziv MVP!"

Kendrick Perkins Reševalni pas/Twitter
Nekdanji NBA as, ki ni nikoli slovel kot Dončićev navdušenec, je znova udaril s svojim mnenjem.

Kendrick Perkins je skoraj ves čas svoje košarkarske kariere veljal za zelo podcenjenega igralca, saj je zaradi svojih slabih številk v napadu in včasih celo smešnih napadalnih akcij mnogo ljudi spregledalo, za kako odličnega obrambnega igralca gre.

A če je bil kar nekoliko neupravičeno kritiziran kot igralec, pa ga povsem upravičeno skorajda nihče ne jemlje resno, kot košarkarskega strokovnjaka in analitika.

Kendrick Perkins | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Čeprav je zaposlen kot športni analitik na slovitem ESPN-u, ne slovi ravno po kakšnih globokih analizah, temveč predvsem po kontroverznih in redkokdaj z dejstvi podprtimi trditvami, katera zabavajo košarkarske navdušence.

A čeprav se Perkinsa bolj jemlje kot kakšno maskoto, kot pravega strokovnjaka, so žal tokrat ravno njega povprašali, katere igralce vidi, kot glavne favorite za naziv MVP. In po pričakovanju, na seznam ni uvrstil verjetno celo najboljšega košarkarja ta hip, Luko Dončića.

Perkins namreč vse od Lukovega prihoda v ligo NBA velja za dežurnega kritika mladega Slovenca, tokrat pa je izbiro, da najboljšega strelca lige NBA ne uvrsti na seznam svojih petih favoritov, utemeljil z dejstvom, da ne more izbrati košarkarja, čigar ekipa stalno izgublja.

Kendrick Perkins | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nekdanji NBA prvak je tako na prvo mesto uvrstil Jaysona Tatuma, na drugo Giannisa Antetokounmpa, na tretjem se je znašel veliki Lukov rival Devin Booker, na četrtem Ja Morant ter na petem Tyrese Haliburton. To je seveda presenetilo vse ostale sodelavce v studiu, saj na njegovem seznamu ni bilo nikjer odličnega Slovenca.

"Ni dovolj, da imate zgolj dobre številke kot posameznik, temveč mora vaša ekipa zmagovati. Vaša ekipa se ne sme nahajati na devetem ali desetem mestu v konferenci s približno 50-odstotno uspešnostjo, če želite biti del MVP pogovorov. To ne gre tako! Poglejte, Luka kot posameznik dela svoje, toda ko sem nazadnje preveril, če želite postati MVP, mora biti uspešna tudi vaša ekipa," je svoj izbor peterice argumentiral Perkins.

Mogoče bi celo rekli, da ima Perkins tokrat vsaj delno prav, da prav zaradi uspeha svojih ekip Tatum (Boston Celtics, 1. v ligi) in Giannis (Milwaukee Bucks, 2. v ligi) trenutno kotirata nekoliko višje, a je vseeno smešno, da Luke ni uvrstil niti med peterico, kjer pa se nahaja sicer izvrstni Haliburton, čigar Indiana Pacers imajo še slabše razmerje zmag in porazov od Dallasa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice