Šport > Košarka
7076 ogledov

ZDA se klanjajo: "Luka ga je skušal upokojiti!"

Luka Dončić Mavs Clippers Profimedia
Predstava slovenskega zvezdnika na drugi tekmi play-offa je vzbudila številne reakcije znanih obrazov.

Luka Dončić je za vodstvo Dallas Mavericks proti Los Angeles Clippers z 2:0 v zmagah v noči na sredo dosegel 39 točk, sedem skokov in sedem asistenc ob odličnem metu iz igre. 

V Staples Centru je Ljubljančan dominiral nad vsemi branilci, ki jih je nanj poslal trener Ty Lue. Kawhi Leonard in Paul George, za mnoge dva izmed najboljših krilnih branilcev v NBA, nista imela odgovora za Dončića. Tudi Marcus Morris Jr., ki je lani z grobo igro skušal ustaviti Slovenca, je bil povsem nemočen.

Luka Dončić Ponižal "sovražnika" Šport Tej potezi Dončića ni s svojimi očmi mogel verjeti niti veliki Dirk Nowitzki

Še enkrat več pa je Dončić posebno pozornost posvetil Patricku Beverleyu. Izkušeni veteran, ki je sila ponosen na svoje obrambne sposobnosti, je znan po neprestanem provociranju in mentalnih ukanah. Očitno je Dončiću ob neki priložnosti rekel kakšno preveč ...

Slovenski reprezentant je namreč že na prvi tekmi letošnje končnice v eni prvih akcij Beverleyu dal jasno vedeti, da je premajhen zanj. Na drugi tekmi je v smeri tekmeca govoril praktično po vsakem doseženem košu na njegov račun.

Posebej agresivno je Dončić reagiral po enem od prodorov v zadnjih minutah, ko je potegnil mimo Beverleya in prišel do obroča za mirno polaganje.

Kristaps Porzingis Kazen za Latvijca Šport Medtem ko Luka pometa s Clippersi, bi Porzingis skorajda pokopal Mavericke

Številni igralci, nekdanji igralci, analitiki in novinarji so na družbenih omrežjih pospremili razplet srečanja. Poleg Dončića so hvalili igro Tima Hardawaya Jr., ta je odlično zadeval trojke.

"Luka danes skuša upokojiti Beverleya," se je glasil eden od hudomušnih komentarjev. "Rekel bom le to, da je Luka zaje**n mamoje**c," pa je svojevrstno pohvalo na račun Slovenca zapisal kontroverzni Kendrick Perkins.

Serija se zdaj seli v Dallas, kjer bo četa Ricka Carlisla imela priložnost, da naredi ključen korak k napredovanju v naslednjo fazo tekmovanja.

V drugem krogu končnice se bo zmagovalec serije med Mavs in Clippers meril z boljšim iz dvoboja med Utah Jazz in Memphis Grizzlies. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice