Šport > Košarka
434 ogledov

Gogi v težavah, na parketu tudi Čančar

Goran Dragić Profimedia
Milwaukee ustavil Dragićev Miami, Denver izenačil proti Portlandu.

Košarkarji Milwaukee Bucks so dobili tudi drugo tekmo prvega kroga končnice v severnoameriški ligi NBA proti Miami Heat. Tokrat so bili v domači dvorani s 132:98 zanesljivo boljši od Miami Heat, za katere igra slovenski zvezdnik Goran Dragić. Denver Nuggets so prav tako prepričjivo s 128:109 premagali Portland Trail Blazers.

Miami se je po tesnem sobotnem porazu po podaljšku tokrat hitro znašel v težavah. Vročica ni imela odgovora na sijajen začetek Milwaukeeja, ki je prvo četrtino dobil kar s 46:20 in hitro tlakoval pot do druge zmage v seriji. V prvih 12 minutah so z desetimi trojkami izenačili rekord lige NBA, s prednostjo 26 točk po prvem delu igre pa so izenačili še rekord v končnici.

Pred 9107 gledalci v dvorani Fiserv Forum v Milwaukeeju je bil neustavljiv predvsem Giannis Antetokounmpo, ki je dvoboj končal z 31 točkami, 13 skoki in šestimi podajami, Jrue Holiday pa je ob 11 točkah prispeval 15 podaj. Strelsko je Grka predvsem v prvi četrtini podprl Bryn Forbes, ki je v tem delu dosegel pet trojk, dvoboj pa končal z 22 točkami. dončić porzingis Intervju Šport "Dallas ima dve težavi - prva je Dončić, druga pa Porzingis"

"Obramba je bila pravzaprav ključ do učinkovite igre na drugi strani. Nekajkrat smo jih ustavili v ključnih trenutkih in nato pritiskali v protinapadih," je po tekmi dejal Forbes. Milwaukee je na tekmi zadel 22 od 53 metov za tri.

Pri Miamiju je bil najboljši strelec Dewayne Dedmon z 19, eno manj pa je dosegel Dragić. Ob tem je 35-letnik iz Kosez dodal še dva skoka in štiri podaje. Manjkala sta predvsem prispevka Jimmyja Butlerja (10 točk), ki je na dveh tekmah zadel le 8 od 32 metov, in Bama Adebaya (16 točk). Ta je sicer malenkost boljši z 9 od 25 zadetimi meti na obeh tekmah, a je tokrat v skoku v boju z Antetokounmpom in Brookom Lopezom pobral le tri žoge. "Svetla stran tega poraza je, da slabše ne moremo igrati," je bil po drugi tekmi kratek Butler.

Denver je na domačem parketu tokrat uspel ustaviti Portland, četudi niso mogli preprečiti strelskega šova Damiana Lillarda. Slednji je kljub 42 točkam (devet trojk) in 10 podajam, 32 točk je dosegel v prvem polčasu, ostal brez druge zmage Portlanda v seriji.

Protiutež je bil pri Denverju predvsem glavni kandidat za najkoristnejšega igralca rednega dela lige NBA Nikola Jokić. Srbski center se je ustavil pri 38 točkah, osmih skokih in petih podajah, zadel pa je 15 od 20 metov iz igre.

Nkola Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri Nuggets je še pet igralcev igralcev doseglo dvomestno število točk, pri Portlandu pa je 21 točk dosegel CJ McCollum, prave pomoči ostalih košarkarjev pa ni bilo, predvsem pod košem, potem ko je Jusuf Nurkić hitro zašel v težave z osebnimi napakami. V raketi je Denver prevladoval z izidom 54:32. Obenem so gosti izgubili preveč žog, na koncu so jih v statistiko vpisali 20.

Priložnost za igro je ob koncu srečanja dobil tudi Vlatko Čančar. Na parketu je prebil 2:43 minute, v tem času pa ni dosegel točk.

V noči na sredo bodo na sporedu tri tekme, med njimi bo Luka Dončić z Dallas Mavericks lovil drugo zmago na gostovanju pri Los Angeles Clippers. Preostali tekmi sta Brooklyn Nets - Boston Celtics in Phoenix Suns - Los Angeles Lakers.

Komentarjev 1
  • Steve_Fields 15:34 25.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice