Šport > Košarka
2663 ogledov

Luka s trojnim dvojčkom popeljal Dallas do zmage na prvi tekmi

Luka Dončić Profimedia
Dallas je na prvi tekmi premagal LA Clippers s 113:103.

V ponovitvi obračuna iz lanske končnice se v prvem krogu letošnjega play-offa znova merita Dallas in Los Angeles Clippers. Košarkarji iz Kalifornije so v mehurčku na Floridi zmagali s 4:2 v zmagah, pred tokratno končnico pa se je zdelo, da znova iščejo dvoboj s tekmeci iz Teksasa. Kar nekaj zadnjih porazov so nanizali proti ekipam, ki so bili daleč od možnosti za preboj v odločiln del sezone.

A dvoboj v Los Angelesu se ni začel po željah domačih. Hitro so zaostali s 4:12, šest točk je za goste dosegel Luka Dončić, pet pa Kristaps Porzingis. Ko je sledila še trojka Tma Hardawayja Jr., so na polovici četrtine Mavericks prišli do +11. Kasneje so gostitelji zaigrali precej boljše, vse vajeti je v napadu prevzel Kawhi Leonard, ki je v prvih 12 minutah zbral kar 13 točk. Po njegovi zaslugi so se domači povsem približali, četrtina se je vseeno končala s 33:30 v korist Dallasa. Ta v rednem delu sezone ni izgubil niti ene tekme, ko je vodil po prvi četrtini. Po uvedbi omejitve časa so Mavericks prvi, ki jim je to uspelo, dobili so vseh 27 takšnih tekem. Dončić je odigral celotno četrtino, zbral je 12 točk ter štiri skoke in podaje.

Začetek druge četrtine je presedel, po petih minutah pa so domači prvič na tekmi izenačili rezultat, Rajon Rondo je zadel trojko za 40:40. Ob tem izidu se je Luka vrnil na parket. Clippers so nato dvakrat povedli, a je Dončić s svojim prvim zadetim metom za tri točke Dallas popeljal do 47:45.

Kasneje je bil slovenski zvezdnik še dvakrat natančen izza črte in bil tako najbolj zaslužen za delni izid 11:2 s katerim so Mavs zaključili prvi polčas.

Luka je do konca druge četrtine, ki se je končala s 60:55, v svojo statistiko vpisal 21 točk, štiri skoke, šest podaj ter po blokado in ukradeno žogo.

Tretja četrtina se je začela s petimi zaporednimi točkami gostiteljev, a je Dallas nato odgovoril z osmimi v nizu, šest jih je za 68:60 dosegel Dončić.

Komentarjev 1
  • Jason_Slater 15:33 23.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice