Šport > Košarka
10583 ogledov

Koronavirus napadel tudi Dončića, tako se je izteklo

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je, nevedoč, da bi bil okužen, prebolel koronavirus.

Luka Dončić je v svoji tretji sezoni v ligi NBA izpustil samo šest tekem rednega dela, kar je najmanj doslej. Uradno je bil odsoten zaradi lažjih poškodb oziroma preutrujenosti, kasneje pa se je izkazalo, da je prebolel celo koronavirus, čeprav sploh ni vedel, da je bil okužen.

Uradnega potrdila o okužbi sicer nikoli ni dobil, saj so bili vsi njegovi vzorci negativni, so pa pri njem odkrili prisotnost protiteles. NBA košarkarji so bili med rednim delom sezone testirani po dvakrat na dan.

"Nisem ga niti čutil," je informacijo, ki doslej ni bila posredovana javnosti, v intervjuju za Sportsradio 96.7-FM/1310-AM The Ticket potrdil 22-letnik. "Našli so samo protitelesa," je dodal.

Paul George Kawhi Leonard Luka Dončić Mavs Clippers Nespoštljivo! Šport Nihče ne verjame vanje: še "Dallasov" novinar odpisal Dončića in druščino!

Luka Dončić Mavs | Avtor: Profimedia Profimedia
Dončić se tako nikoli ni znašel v primežu zdravstveno-varnostnega protokola, kar je prava redkost med igralci njegovega moštva. Telički so namreč s sedmimi potrjenimi okužbami, zaradi česar so igralci skupno izpustili kar 56 tekem, na vrhu seznama najbolj prizadetih moštev v ligi.

Maxi Kleber, denimo, je manjkal 11 tekem, Dorian Finey-Smith in Josh Richardson vsak po devet. V času januarskega izbruha so Teksačani zabeležili le tri zmage in kar osem porazov. Kljub temu jim je uspelo sezono končati na petem mestu zahodne konference z izkupičkom 40-32.

Vrednost protiteles je sicer težko razlagati, prav tako ni enotnega mnenja, kako dolgo in kako protitelesa varujejo pred morebitno novo okužbo.

Komentarjev 1
  • JZekspert 13:23 19.maj 2021.

    Dončič je sicer dober košarkaš, upravičeno je zvezdnik (morda do zdaj malenkost precenjen), je pa krempljih nekih slabih svetovalcev, njegove humanitarne aktivnosti so pod kritiko; tole pa ni za nikamor: odvratna agencija za laganje Hill & Knowlton (za SZO) cinično ...prikaži več najema znane zvezdnike, politike in estradnike ter seveda tudi športnike za korona-propagando, za 'prebolevanje in cepljenje'... Na cenzuRTV bi to že 1000x pobrisali, čeprav je vse dokazljivo res!! V kakšni časih to živimo??

Sorodne novice