Šport > Košarka
4116 ogledov

Zaradi tega pravila bo Dončiću v končnici dosti lažje

Marcus Morris Luka Dončić Clippers Mavericks Epa
Luka Dončić se bo v prvem krogu končnice znova pomeril z Los Angeles Clippers, ki so znani po svoji umazani igri, a na srečo mu po dolgem času znova ne bo treba preveč skrbeti, če ga bo nasprotnik sprovociral tudi do kakšne tehnične napake.

Luka Dončić bo v končnico lige NBA, kjer se bodo Mavericks v prvem krogu pomerili z lanskimi krvniki Los Angeles Clippers, vstopil po odlični sezoni, katero je zaključil kot šesti najboljši strelec lige s 27,7 točkami na tekmo ter peti najboljši asistent lige z 8,6 podajami na tekmo. Obenem je bila letošnja sezona tudi njegova najboljša, kar se tiče meta iz igre (47,9 %) in meta za tri točke (35 %).

Po drugi strani pa bo imel Luka priložnost za nov začetek v eni izmed redkih statističnih kategorij, katera je skrbela ekipo Dallasa in njihove navijače - tehničnih napakah.

luka dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

Luka si je namreč 2. maja ob porazu proti Sacramentu po dveh hitrih zaporednih tehničnih napakah prislužil izključitev s tekme, obenem pa je na svoj konto dodal še 14. in 15. tehnično napako v sezoni.

Če bi si tekom zadnjih osmih tekem privoščil še eno tehnično napako, bi to pomenilo, da bi si prislužil 5.000 dolarjev kazni ter eno tekmo prepovedi igranja tekom ključnega boja za uvrstitev med šest najboljših ekip Zahoda, ki bi se neposredno uvrstile v končnico.

Za končnico pa se na Dončićevo srečo seštevek tehničnih napak vsakega košarkarja resetira na nič. Igralci morajo po novem biti pazljivi le na to, da tekom končnice ne zberejo sedmih tehničnih napak, ki bi prav tako pomenile prepoved igranja na naslednji tekmi.

Luka Dončić in Boban Marjanović Konec (b)romance Šport Luka Dončić uničil veliko prijateljstvo

Edini, ki si je tekom letošnje sezone prislužil eno tekmo kazni, je bil košarkar Philadelphie 76ers Dwight Howard, ki je zbral prav usodnih 16 tehničnih napak in je moral odsedeti petkovo tekmo.

Takoj za Howardom pa se je na lestvici tehničnih napak pojavil že Luka s 15, kar je več kot dvakrat toliko, kot jih je zbral drugi najbolj kaznovani Maverick, Kristaps Porzingis s šestimi. Prav toliko sta jih prejela tudi največkrat kaznovana košarkarja Dallasovih nasprotnikov v končnici, Marcus Morris in DeMarcus Cousins.

dončić morris Nadaljevanje Šport Dončić iskreno o igralcu, ki naj bi ga poskušal poškodovati

Dončič je sicer precej umiril svoj odnos do sodnikov tekom zadnjih dveh tednov, saj je z njimi diskutiral dosti bolj zadržano, obenem pa se je zadovoljil zgolj z prezirljivimi pogledi, toda prav Clippers, še posebej Morris, so se v lanski končnici izkazali za zelo učinkovite, kar se tiče provociranja mladega slovenskega zvezdnika.

Dončiću tako zagotovo ob umazani igri nasprotnika iz mesta angelov ne bo škodilo, da bo imel po novem nekoliko več maneverskega prostora, kar se tiče tehničnih napak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice