Šport > Košarka
5170 ogledov

Donćić brutalno iskren ob vprašanju o naslovu Dallasa leta 2011

luka dončić Profimedia
Luka Dončić je brez oklevanja priznal, da ni najbolje seznanjen s podrobnostmi zgodovinskega podviga njegovega moštva.

Slovenski čudežni deček Luka Dončić ni poznavalec novejše zgodovine lige NBA, kar niti ni tako presenetljivo, če upoštevamo, da ima komaj 22 let.

Ko so Dallas Mavericks v sezoni 2010/2011 na krilih Dirka Nowitzkega osvojili prvi in doslej edini naslov prvaka v ligi NBA, je bilo Dončiću vsega 12 let. 

Po zmagi nad Toronto Raptors, s katero so telički potrdili nastop v končnici, so novinarji Dončića vprašali, kaj mu je najbolj ostalo v spominu od sezone, v kateri se je njegova ekipa zapisala med nesmrtne, a jim je iskreno in brez pretvarjanja priznal, da je njegovo poznavanje dosežka precej skopo. "Iskreno povedano, prav ničesar ne vem o tem, ker sem bil premlad, da bi gledal NBA tekme," je z nasmeškom na obrazu dejal danes prvi obraz teličkov. 

Čeprav ni bil seznanjen z dogajanjem v najmočnejši ligi na svetu, je bil Dončić takrat že eden najobetavnejših mladih košarkarjev na svetu, kar so prepoznali pri Real Madridu, kjer so mu pri samo 13. letih ponudili prvo profesionalno pogodbo. Tri leta kasneje je debitiral v dresu kraljevega kluba, vse ostalo pa je, kot radi rečemo, zgodovina.

Luka Dončić NBA Šport Luka do trojnega dvojčka in po drami tudi do tako želenega cilja

Dallas Mavericks so sinoči s pomembno zmago nad Toronto Raptors potrdili 17. uvrstitev v končnico v zadnjih 21 letih. Dončić je imel glede na njegova merila precej skromen strelski večer, saj je v 34 minutah dosegel 20 točk, 10 skokov in 11 podaj ob 37-odstotnem metu iz igre (7/19) in zgolj 12,5-odstotnem metu za tri točke (1/8).

Telički so se z zmago utrdili na petem mestu zahodne konference in se tako izognili "play-in" turnirju, na katerem se bodo merila moštva od sedmega do desetega mesta.

"Spominjam se težkega obdobja, ko smo bili šele na 12. ali 13. mestu zahoda. Nihče nas ni smatral za kandidata za končnico, a zdaj nam je uspelo in privoščili si bomo nekaj dni počitka," je ob uresničitvi zastavljenega cilja povedal Dončić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice