Šport > Košarka
4236 ogledov

Dončić za preživetje takoj proti Jokiću in Čančarju?

Vlatko Čančar Luka Dončić Nuggets Mavericks Profimedia
Redni del lige NBA je tik pred zaključkom. Vsi uvodni pari končnice še niso določeni.

V zahodni konferenci bodo Denver Nuggets z Vlatkom Čančarjem in Dallas Mavericks z Luko Dončićem odigrali še po dve srečanji. Povsem mogoče je, da se bosta Slovenca udarila v prvem krogu končnice Zahoda.

Goran Dragić NBA Šport Dragić ugnal vodilne, Čančar pri Volkovih do rekorda

Dallas je trenutno peti. Višje ne more, nižje pa bo težko zdrsnil. Teksačani se bodo pomerili še s Toronto Raptors in Minnesota Timberwolves, obe moštvi nimata več možnosti za play-off. 

Mavs imajo 41 zmag, tako kot Portland Trail Blazers, a bodo slednji odigrali le še eno srečanje (proti Denverju). Dallas bi v primeru dveh zmag, kljub slabšemu medsebojnemu izkupičku, v vsakem primeru ostal pred zasedbo iz Oregona. Zmago manj od Dallasa imajo Los Angeles Lakers, a tudi slabši medsebojni odnos.

Če se Dallasu peto, pa se Denverju nasmiha četrto mesto. Nekaj možnosti, da se zavihtijo nad LA Clippers Čančar in soigralci še imajo, a bodo zelo verjetno ostali na četrti poziciji. Poleg Portlanda bo njihov tekmec pred končnico še odpisani Detroit. Tako je izločilni boj med slovenskima reprezentantoma zelo verjeten.

luka dončić Čarovnik Šport Dončićev koš, kakršnega še ni bilo: "Si posnel?"

Jimmy Butler Goran Dragić Miami Heat | Avtor: Profimedia Profimedia

V vzhodni konferenci so Miami Heat z Goranom Dragićem že storili dovolj, da so se izognili play-in turnirju za končnico, saj nižje od šestega mesta ne morejo. Igrali bodo še z Milwaukeejem in Detroitom. 

Imajo enako število zmag kot New York Knicks, a boljši medsebojni izkupiček od Kratkohlačnikov. Slednji bodo igrali še proti Charlottu in Bostonu. Ena zmago več in boljši odnos v primerjavi z Miamijem imajo Atlanta Hawks, ti bodo četrto mesto lahko potrdili na zadnji tekmi proti Houstonu. 

Vročica se bo v prvi seriji play-offa tako morda srečala prav z Atlanto ali New Yorkom, v najslabšem primeru pa z Milwaukeejem ali celo Brookyln Nets.

Luka Dončić Serijski kršitelj Šport Lastnik nedosegljivega rekorda z nasvetom za Dončića

Neznank je torej še veliko, vse pa bodo izginile do noči na ponedeljek po srednjeevropskem času, ko se bo redni del končal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice