Šport > Košarka
2435 ogledov

Dončić je in ni med petimi najboljšimi

Luka Dončić Mavs Profimedia
V obeh strelskih kategorijah je na vrhu isti košarkar.

Redni del lige NBA se bliža zaključku. Moštva bodo odigrala še po štiri ali pet tekem, preden se bodo začele serije na izpadanje.

Med protagonisti letošnje sezone je tudi Luka Dončić. Po vzponu Dallas Mavericks med prvih šest na Zahodu se je njegovo ime pojavilo celo v debatah za najkoristnejšega igralca lige, čeprav sta glavna kanditata za naziv MVP Nikola Jokić in Joel Embiid.

dončić sexton Incident Šport Zvezdnik razkril, kakšno ima zdaj mnenje o Dončiću

V zadnjih tednih pa se je pojavila še ena figura. Nihče drug kot Stephen Curry, ki je ob odsotnosti druge polovice dvojca "Splash Brothers" - Klaya Thompsona, Golden State Warriors popeljal do pozitivnega izkupička.

Curry je najboljši strelec lige v klasični statistiki, saj na srečanje povprečno dosega 31,9 točke. Za njim so Bradley Beal (31,4), Embiid (29,2), Damian Lillard (28,6), Giannis Antetokounmpo in Dončić (28,2). 

V grafiki, ki jo je liga NBA objavila na svojih družbenih omrežjih, pa Dončića ni na seznamu, čeprav ima enako povprečje kot Antetokounmpo. Morda zato, ker je bilo prostora le za peterico ...

Zato pa je Slovenec na drugem seznamu, ki prikazuje košarkarje z največjim številom doseženih točk, ne glede na odigrano število tekem. Tudi tu vodi Curry (1.912) pred Bealom (1.853), tretji je Lillard (1.801), četrti Jokić (1.796), peti pa Dončić (1.747).

luka dončić Kaj, za vraga? Šport Dončić doživel šok: "Mislil sem, da sodniki gledajo nekaj drugega"

Dallas Mavericks so trenutno na petem mestu zahodne konference, na računu imajo 40 zmag in 28 porazov. Zmago manj imajo v svojem žepu Portland Trail Blazers, dve manj pa aktualni prvaki Los Angeles Lakers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice