Šport > Košarka
13811 ogledov

Luka prekinil sodelovanje z legendarno franšizo, a že v pogovorih z novo

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Po poročanju ameriške spletne strani heavy.com, katero citirajo tudi drugi številni ameriški mediji, naj bi Luka Dončić prekinil sodelovanje z EA Sports ter se nameraval pridružiti franšizi 2K Sports.

Velik del ljubiteljev najmočnejše košarkarske lige na svetu vsako leto nestrpno pričakuje izid najnovejše video igrice NBA 2K. To zanimanje pa se je v zadnjih letih še toliko bolj povečalo, saj sta dva izmed najboljših igralcev na igrici prav Slovenca Goran Dragić in Luka Dončić.

Po poročanju spletne strani heavy.com pa naj bi bilo za slovenske ljubitelje igrice prelomno prav letošnje leto, saj naj bi bil naslovna figura igrice NBA 2K22, ki izide jeseni, prav slovenski košarkarski as Luka Dončić.

Slednji naj bi prekinil sodelovanje s podjetjem EA Sports, ki si lasti legendarno franšizo NBA Live, ter naj bi bil tik pred tem, da podpiše pogodbo s podjetjem 2K Sports, ki ima v lasti video igro NBA 2K. Zaenkrat še ni razkritih nobenih detajlov o dogovoru med Luko in 2K Sports, a naj bi bilo po pisanju Američanov že skorajda jasno, da bo Luka krasil naslovnico video igre NBA 2K22.

Dončić bi moral podobno vlogo opravljati že pri EA Sports, ko se je decembra 2019 pojavil na naslovnici projekta NBA Live Mobile, ki pa se ni nikoli preselil na konzole.

Zadnja izmed verzij iger NBA Live tako ostaja NBA Live 2019, kjer je naslovnico krasil Joel Embiid. V zadnjem času so se sicer pojavile govorice o ponovni obuditvi franšize, a tudi če bo do tega prišlo, Luka kot kaže ne bo del te zgodbe.

Po pisanju spletne strani heavy.com naj bi imel Dončić dovolj zoprnega čakanja, če se bo kaj premaknilo s franšizo NBA Live, saj naj bi imel ekskluziven dogovor s podjetjem EA Sports, tako pa je ob pomanjkanju produktov s strani podjetja šel ves njegov razkošni marketinški potencial na področju video iger v nič.

Luka Dončić Nori podatki Šport Dončićev učinek: v Dallasu kar mrgoli 'Lukov'

22-letnik namreč velja za enega najbolj popularnih ter tudi najboljših košarkarjev na svetu, letos pa se pojavlja celo v resnih govoricah za naslov MVP-ja lige, tako da bi bilo zelo nespametno zavreči ves njegov marketinški potencial na neuspele projekte podjetja EA Sports.

Toda tudi če Luka podpiše pogodbo s 2K Sports, to ne pomeni, da se ne bo pojavil v video igri NBA Live. Če se pri EA Sports odločijo za obuditev te franšize, bodo zagotovo odkupili licenco za vse igralce lige od Združenja NBA igralcev. To zgolj pomeni, da ne bodo mogli igrice tržiti na njegovem imenu, da se ne bo mogel pojaviti na naslovnici igre, da v njegovo opremo na igrici ne bodo vključeni njegovi osebni sponzorji... Ta pravica bo po novem pripadla franšizi NBA 2K.

Če se bo Luka resnično pojavil na naslovnici igre NBA 2K22, bo postal prvi Evropejec, ki bo krasil naslovnico severno-ameriške verzijo igre iz franšize NBA 2K. Ta čast je že doletela nekatere Evropejce, ko so pri 2K Sports izdali posebno verzijo za določena področja, toda še nikoli ni Evropejec krasil originalne naslovnice te igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice