Šport > Košarka
8863 ogledov

Dončić doživel šok: "Mislil sem, da sodniki gledajo nekaj drugega"

luka dončić Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik je zaradi nešportne poteze na tekmi s Cleveland Cavaliers moral predčasno pod prho.

Košarkarska ekipa Dallas Mavericks je zabeležila četrto zaporedno zmago v nizu. Sinoči je na gostovanju v Ohiu s 124:97 premagala Cleveland Cavaliers.

Luka Dončić NBA Šport Sodniki Dončića predčasno vrgli s tekme

Teksačani so polovico tekme igrali brez Luke Dončića, ki je zaradi izključujoče osebne napake (flagrant 2) parket zapustil v uvodu tretje četrtine. Ob izključitvi je imel Dončić na računu 15 točk, pet skokov, pet podaj in dve ukradeni žogi ob 45,5-odstotnem metu iz igre v nekaj manj kot 22 minutah igralnega časa.

Z igrišča je moral po samo dveh minutah drugega polčasa, ker je med prerivanjem pod košem z roko v predel mednožja udaril Collina Sextona. Sodnik mu je sprva dosodil osebno napako, po dolgotrajni analizi posnetka, kar je botrovalo žvižgom navijačev, pa ga je doletela izključitev.

luka dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

"Ko sem videl posnetek, sem vedel, da sem ga udaril, ampak ne nalašč. Mislim, da se te stvari pogosto dogajajo na tekmah, ampak ne vem ... Gre zgolj za dva fanta, ki se borita za skok pod košem. To je moja razlaga," je komentiral 22-letni Ljubljančan. "Presenečen sem bil na izključitvijo zaradi grobosti."

Medtem ko so sodniki pregledovali posnetek, Dončić ni vedel, da njegova usoda visi na nitki. "Mislil sem, da gledajo, če je bila osebna napaka storjena pred iztekom napada. Zelo sem bil presenečen, ko so mi izrekli 'flagrant 2'," je povedal slovenski as.

To je bila že druga Dončićeva izključitev v zadnjih petih tekmah. Pred dobrim tednom dni je bil proti Sacramento Kings kaznovan zaradi dveh tehničnih napak. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.