Šport > Košarka
4456 ogledov

Sodniki Dončića predčasno vrgli s tekme

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je bil zgodaj v drugem polčasu izključen zaradi udarca. Kljub temu je Dallas prepričljivo zmagal v Clevelandu s 124:97.

Mavericks so se drugič v treh dneh pomerili s Cavaliers, tokrat v Clevelandu. Zasedba iz Teksasa je zanesljivo dobila prvo tekmo, Luka Dončić je na prvem dvoboju tako odigral le 23 minut, več ni bilo potrebno. Pri Clevelandu se je sicer v ekipo tokrat vrnil Kevin Love.

Tudi tokrat so se se Cavaliers hitro znašli v zaostanku, Tim Hardaway Jr. je v dveh minutah in pol zadel že tri trojke iz prav toliko metov, gostje pa so povedli s 13:5. Dve minuti pred koncem četrtine so se domači sicer približali le na tri točke zaostanka, a so Mavericks nato znova nekoliko stopili na plin. Luka je s svojo četrto asistenco ob šestih točkah našel Dwighta Powella, ki je s košem tri sekunde pred zadnjim piskom v četrtini poskrbel za 39:30.

Goran Dragić Lov na končnico Šport Miami pod Dragićevo dirigentsko paličico do ključne zmage

Dončić je s svojim prvim košem v drugi četrtini poskrbel za +10, kmalu zatem pa je še drugič na tekmi dobil na voljo počitek. Tudi brez slovenskega zvezdnika je razlika naraščala, po treh hitrih akcijah, ki so se končale z zabijanjem, pa je Dallas na polovici četrtine vodil z 52:38. 

Po povratku na parket je Dončić nanizal sedem točk, skupno jih je v prvem polčasu zbral 15, Cleveland pa je nekako v igri ostajal predvsem z dobrim ofenzivnim skokom.

Sekundo in pol prd odhodom na odmor je z dvema prostima metoma Kevin Love domače približal na 53:64.

Luka je nato odigral le še dve minuti drugega polčasa. Collin Sexton je najprej trčil v Dončića, ta je odgovoril z udarcem. Sodniki so si ogledali posnetek in s tekme izključili Slovenca. Ta je dvoboj tako sklenil pri 15 točkah, petih skokih in prav toliko asistencah, dodal je še ukradeno žogo. Dallas je tako pri rezultatu 68:57 ostal brez svojega prvega zvezdnika.

A ob razpoloženih Joshu Richardsonu in Hardawayju mlajšemu so Mavs zanesljivo ohranjali prednost, ta je celo narastla do 98:72 pred zadnjo četrtino. Jalen Brunson je sicer tretjih 12 minut igre zaključil s trojko v zadnji sekundi.

V prvi polovici četrte četrtine so se Cavaliers nekajkrat približali na 20 točk zaostanka, a bližje ni šlo. Po dveh uspešnih metih J.J. Redicka za tri točke je bilo znova +26. Trey Burke je nato dve minuti in pol pred koncem zadel za 117:89, dvoboj je bil odločen.

Prvi strelec Dallasa je bil v zadnjem času izjemni Hardaway, ki je dosegel 25 točk, pet manj jih je zbral Richardson. Pri Clevelandu je bil znova najučinkovitejši Sexton s 24. točkami. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice