Šport > Košarka
10995 ogledov

Zvezdnik razkril, kakšno ima zdaj mnenje o Dončiću

dončić sexton Print Screen
Košarkar Cleveland Cavaliers je bil na tekmi z Dallas Mavericks vpleten v incident z Lukom Dončićem.

Ameriški branilec Collin Sexton je na obračunu z Dallasom posredno pripomogel k izključitvi Luke Dončića, kar par ni preprečilo zmage gostujoče ekipe, četrte zapored in sedme na zadnjih osmih tekmah.

Luka Dončić NBA Šport Sodniki Dončića predčasno vrgli s tekme

Ob odsotnosti prvega zvezdnika so vajeti prevzeli Tim Hardaway Jr. (25 točk), Josh Richardson (20 točk), Jalen Brunson (13 točk) in Dwight Powell (12 točk), ki so moštvu priigrali 40. zmago v sezoni (40-28).

Štiri tekme pred koncem rednega dela so telički na visokem petem mestu zahodne konference, kar jim zagotavlja neposredno uvrstitev v končnico.

Na začetku tretje četrtine je prišlo do incidenta med Dončićem in Sextonom. Slednji je v boju za odbito žogo trčil v Dončića, ki je ob tem jezno zamahnil z roko in ga zadel v mednožje, zaradi česar so mu sodniki izrekli izključujočo osebno napako. Slovenec je po tekmi priznal udarec, a poudaril, da njegovo dejanja ni bilo namerno. 

luka dončić Kaj, za vraga? Šport Dončić doživel šok: "Mislil sem, da sodniki gledajo nekaj drugega"

Sexton je udarec športno prenesel in kasneje dejal, da z Dončićem nima neporavnanih računov. "Konec koncev je bila to samo košarka. Oba sva zelo tekmovalna. Poskušala sva samo izriniti drug drugega stran od koša. Ponavadi ob takšnih potezah pride do kakšnega nenamernega udarca ali zamaha navzdol. Vse je v redu, pač me je zadel v mednožje. Nič hudega," je povedal 22-letni branilec Clevelanda, ki se je nedavno zapletel v buren prepir s košarkarjema Toronta Normanom Powellom, danes članom Portland Trail Blazers, in Fredom VanVleetom

Tri tedne kasneje se je Sexton ob ponovnem snidenju z Raptorji poskušal rokovati s centrom Chrisom Boucherjem, a ga je ta zavrnil. Da je njegov varovanec med manj priljubljenimi igralci v ligi, je priznal tudi trener Clevelanda J.B. Bickerstaff.

"Collin je poseben igralec za današnji čas, ker na igrišču ne išče prijateljev. Veliko fantov se pozna še iz študentskih časov, imajo skupnega agenta ali kaj podobnega. Collin samo igra. Vseeno mu je, kdo stoji pred njim. Prijateljstva ga ne zanimajo, on samo tekmuje. To mi je pri njem zelo všeč," je dejal Bickerstaff.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.