Šport > Košarka
8769 ogledov

Dončić z zaskrbljujočim razkritjem po najslabši tekmi sezone

luka dončić
1/6
Print Screen
Slovenski košarkar Luka Dončić je odigral katastrofalen obračun z Memphis Grizzlies.

Dallas Mavericks so v odločilni fazi tekmovanja za preboj v sklepni del sezone utrpeli visok poraz z Memphis Grizzlies (104:133).

Goran Dragić NBA Šport Eden najslabših večerov za Dončića, Gogi Miamiju zagotovil končnico

Tri tekme pred koncem dela telički z izkupičkom 40 zmag in 29 porazov zasedajo šesto mesto v zahodni konferenci, ki kot zadnje še prinaša neposredno uvrstitev v končnico.

Le eno zmago manj imajo sedmouvrščeni Los Angeles Lakers (39-30), branilci naslova, ki pa v medsebojnih dvobojih z Dallasom zaostajajo z 1-2. Z enakim izkupičkom kot Dallas so na petem mestu trenutno Portland Trail Blazers (40-29), tako da se nam obeta nadvse razburljiv zaključek rednega dela.

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Slovenski čudežni deček je sinoči odigral katastrofalno tekmo, najslabšo v sezoni, po njegovi lastni oceni pa celo eno najslabših v njegovem življenju. V 25 minutah igre je zbral 12 točk ob 25-odstotnem metu iz igre (4/16), pet skokov in pet podaj. Zgrešil je vse štiri poskuse za tri točke (0/4), bolj natančen pa je bil s črte za proste mete (4/4).

"Ena najslabših tekem, kar sem jih odigral. Moram biti precej boljši. Jaz sem kriv. Nisem bil tu. Nisem bil pravi. Zdaj se moramo hitro pobrati," je povedal 22-letnik, ki je povrhu vsega doživel še grd padec ob koncu druge četrtine, ko se je v protinapadu Dallasa med lovom za pobeglo žogo prevrnil čez reklamno tablo in pristal na betonu. "Preostanek tekme se je zdelo, da je pazil na svoj hrbet," so zapisali pri Dallas Morning News.

Dončić je z razkritjem, da je padec pustil določene posledice, povzročil pravcato paniko v Dallasu. "Zdaj, ko sem se ohladil, je slabše. Bomo videli, kako bo jutri," je z grimaso na obrazu dejal Slovenec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice