Šport > Košarka
23108 ogledov

Čisti spektakel: 50 najlepših, kralj vseh pa Luka Dončić!

Luka Dončić Mavs Grizzlies Profimedia
Onstran Atlantika so potegnili črto pod redni del sezone lige NBA.

V noči na sredo se v ligi NBA začenja "play-in", uvod v letošnjo končnico. V njem ne sodeluje nihče od treh Slovencev. Dallas Mavericks, Denver Nuggets in Miami Heat so si zagotovili igranje v prvem krogu, tako da bodo Luka Dončić, Vlatko Čančar in Goran Dragić lahko še malce napolnili baterije.

V skrajšani sezoni so vse ekipe odigrale po 72 tekem rednega dela. Nabralo se je na stotine atraktivnih akcij, fantastičnih zabijanj, podaj, metov in blokad je kar mrgolelo. V izbor petdesetih najlepših so tako prišle le zares izjemne poteze.

Luka Dončić in Boban Marjanović Konec (b)romance Šport Luka Dončić uničil veliko prijateljstvo

Luka Dončić Mavs Celtics | Avtor: Profimedia Profimedia

Med petdeseterico so kar štiri akcije Luke Dončića. Za uvod "step-back" trojka proti San Antoniu, nato trojka ob sireni za zmago proti Bostonu. V izbor je prišla tudi genialna asistenca Timu Hardawayu Jr. proti Portlandu.

Posebno mesto si je prislužila Dončića neverjetna trojka, vržena izven ravnotežja, za dramatično slavje v poslednji sekundi proti Memphisu. V uradnem posnetku lige NBA je bila ta poteza predvajana kot predzadnja. Za njo je prišlo na vrsto le še epsko zabijanje člana Minnesote Anthonyja Edwardsa proti Torontu.

Marcus Morris Luka Dončić Clippers Mavericks Veliko olajšanje Šport Zaradi tega pravila bo Dončiću v končnici dosti lažje
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice